Vesna Loborika- Istarski sirevi na sajmu Gast 2018

Vesna Loborika je obiteljski obrt sa više od dva desetljeća iskustva u proizvodnji sira. Sve je započelo 1985. godine dobivši na poklon kozu, koja je bila glavni pokretač cjelokupne ideje. Sirana je započela s radom 1997. godine, koja se nalazi u mjestu Loborika (7km od Pule).
Uz primjenu suvremenih metoda sirarske tehnologije, proizvode se autohtoni istarski mliječni proizvodi kao što su svježi kravlji sir, vrhnje, maslac, tekući jogurt,mladi kravlji sir, skuta, kravlji tvrdi sir, ekstra tvrdi kravlji sir, miješani sir, ovčji sir, sir s tartufima, maslinama, zelenim paprom, ljutom paprikom, kozji sir.
Kontrola i njega sireva zahtijeva veliku pažnju, stoga je u realizaciju same proizvodnje 2005. godine uveden HACCP sustav kojim se osigurava proizvodnja, rukovanje i distribucija zdravstveno ispravne hrane. Zbog dosljednosti kvalitete i predanog rada, te stalnim razvojem sirane i prisustvom na brojim festivalima, Vesna Loborika sirevi osvajači su brojih nagrada. Uz tradicionalnu proizvodnju istarskih sireva, nadomak sirane nalazi se ugostiteljski objekt, bistro-pizzeria, gdje se pored standardne restoranske ponude organiziraju poslovne večere, domjenci i druge proslave.

Baš kada ste pomislili na okus pravog domaćeg sira, posjetite specijalizirane trgovine u Loborici i Puli. Ukoliko se ne nalazite u blizini prodajnog mjesta, Kombi-trgovina nudi vlastite proizvode obilazeći sajmove, razne manifestacije i druga mjesta. Točan raspored obilazaka može se pronaći na službenoj web stranici Vesna Loborika .