VELIKI USPJEH MLADIH KONAVLJANA “Perlan dubrovački” – Šampion pjenušaca na Gastu 2014.

PERLAN_PJENUAZAC

 

Mladi konavoski vinari Ivo Deranja i Grgur Glavinić, kreatori „Perlana dubrovačkog“, prvog pjenušavog vina od autohtone malvasije dubrovačke pomeli su međunarodnu konkurenciju  na ocjenjivanju vina Gasta 2014.  –  Perlan dubrovački od berbe 2011. ocjenjivački stručni sud proglasio je Šampionom Gasta 2014.!

 

Koliki je uspjeh u stručnim krugovima postigao Perlan jasno je već iz toga što u kategoriji pjenušavih bijelih vina zlatna medalja nije ni dodijeljena, već samo srebrne i brončane. Da se mladost, stručnost i mukotrpan trud i upornost mladih Konavljana isplatila kada su krenuli u kreiranje ove tehnološki najzahtjevnije grane vinarstva, svjedoči ovaj prvi potvrđeni uspjeh jer je ovo njihova  tek prva ograničena serija  pjenušca proizvedenog od malvasije dubrovačke. K tome Deranja i Glavinić udruženi u obrtu za proizvodnju vina   „Silia Laeta“ dobitnici su i srebrne medalje za bijelo vino Chardonny u oštroj međunarodnoj konkurenciji Gasta 2014. od čak pedeset bijelih  vina!  

 

   Zahvaljujemo ocjenjivačkome sudu što su prepoznali iznimne kvalitete našega pjenušca i malvasije dubrovačke kao sorte koja zaslužuje ovakav ekskluzivan proizvod. Već smo od  struke i ranije dobili dobre komentare našega pjenušca i naših  vina, no uspjeh potvrđen od međunarodnog stručnog suda i u  međunarodnoj konkurenciji na ovakvoj manifestaciji kakva je Gast iznimna nam je čast i podstrek za daljnji rad – kaže Ivo Deranja. Deranja i Glavinić preuzet će svoja priznanja 5. ožujka na svečanosti u okviru Gasta.

 

 Gast 2014. je najznačajniji gastro događaj u Hrvatskoj, a održat će se na splitskome Žnjanu od  5. do 9. ožujka  2014. Osim međunarodnoga  sajma vina Dionizijane, na kojem se održava i Međunarodno ocjenjivanje vina  tu su još i međunarodni sajmovi prehrane,  hotelske i ugostiteljske opreme,  namještaja, turizma i  Sajam razvojnih agencija.  Pokrovitelj ovogodišnjega sajma je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Bravo Konavljani!M.R.K.

 

Preuzeto sa: www.dubrovacki.hr