Uvodnik: Joze Tomaš, predsjednik HGK, Županijske komore Split

U 25 godina održavanja sajam GAST postao je brend i prva asocijacija kada su u pitanju  gastronomsko-turističke manifestacije u regiji, a to je nešto što se gradi ustrajnošću i kvalitetom i što predstavlja neprocjenjiv kapital. Stoga sve čestitke organizatoru na jubilarnih četvrt stoljeća GAST-a!

Upravo se GAST kao takav idealno slaže s projektom brendiranja kvalitete znakovima HGK Izvorno hrvatska i Hrvatska kvaliteta, koje ćemo i na ovogodišnjem GAST-u nastojati promovirati kao one koji čine razliku i predstavljaju jamstvo kvalitete i izvrsnosti te proizvodima i uslugama koji ih nose daju dodanu vrijednost i konkurentsku prednost.

Pored znakova kvalitete, Hrvatska gospodarska komora, kao krovna kuća hrvatskog gospodarstva, brojnim drugim akcijama i projektima radi na osnaživanju hrvatskih tvrtki i gospodarstva u cjelini te njihovom boljem pozicioniranju. Primjeri za to su nacionalna akcija Kupujmo hrvatsko, projekti Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi, Priča o maslinovom ulju, Vina Croatia – Vina Mosaica, Drvo je prvo, kao ipodrška Komore kvalitetnim manifestacijama koje pridonose jačanju, rastu i promociji domaćeg gospodarstva.

HGK – Županijska komora Split snažno podupire GAST od samih njegovih početka. U vrijeme najživlje pripreme za turističku sezonu, GAST je iznimno važno mjesto koje okuplja i povezuje prehrambeni i turistički sektor, pruža uvid u najaktualniju ponudu i trendove te u naš grad dovodi brojne posjetitelje.

I ove godine Županijska komora Split organizira i sufinancira zajedničko predstavljanje članica HGK te vas pozivam da posjetite izlagački prostor HGK i uvjerite se u kvalitetu proizvoda naših članica.

Pored izlagačkog, u jednako bogatom stručnom programu sajma, u sklopu 9. Turističke mreže organiziramo panel konferenciju: Potencijali, perspektive i budućnost, koja će na tri uzastopna panela okupiti relevantne stručnjake na aktualne turističke teme: Potencijali – Kulturni turizam i predstavljanje mreže Mirabilia, Perspektive – Pustolovni turizam te Budućnost – Turizam bez plastike? Novi turistički sadržaji, cjelogodišnji programi i prioritet razvoja odgovornog i održivog turizma niti su vodilje panel konferencije. 

S uvjerenjem da će i ovogodišnji GAST još jednom potvrditi svoju ulogu pravog mjesta pripreme za turističku sezonu, svim izlagačima i njihovim partnerima želim ostvarenje poslovnih ciljeva i  očekivanja, a posjetiteljima da uživaju u bogatoj gastro-enološkoj ponudi te stručnim i atraktivnim pratećim sadržajima sajma!

HGK – Županijska komora Split