Uvodnik: Joško Stella, direktor turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

U vrijeme intenzivnih priprema za nastupajuću predsezonu, 26. međunarodni specijalizirani sajam GAST 2020. u Splitu postaje mjesto na kojemu profesionalci, ali i građani koji sve više participiraju u raznim segmentima uslužnih djelatnosti u turizmu, imaju priliku u jedinstvenom izložbenom prostoru splitske Spaladium arene upoznati se sa najnovijim trendovima u ponudi i usluzi, ugostiteljstvu, gastronomiji, ali i opremanju turističkih prostora. Idućih dana Spaladium će uz sve to, biti i ogledalo naših autohtonih proizvoda i mjesto gdje se susreću ponuda i potražnja.

Zbog svega toga su velika poslovna okupljanja u zimskom razdoblju poput sajma GAST, mjesto prezentacije niza zanimljivih novosti, gastro-doživljaja i originalne ponude. Kroz sajmove prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, sajam vina – Dionizijana, namještaja – Furnitura, sajam kave, sajam za turizam – Saturn,sajam sladoleda i slastica te sajam kave, turistički profesionalci i domaćini upoznat će se sa mnogim aktualnim trendovima u ponudi na jednom mjestu. Osim što je GAST vrhunska stručna i izložbena manifestacija, ona je i način kvalitetnog produženja turističke sezone jer je razlog dolaska i boravka u Splitsko-dalmatinskoj županiji brojnih izlagača i gostiju, ali i sajamska priredba koja obogaćuje ponudu destinacije i kreira razloge dolaska u predsezoni.

Zato izlagačima i organizatorima čestitam na trudu u osmišljavanju manifestacije uz želju za puno poslovnih uspjeha koje će dogovoriti i ugovoriti tijekom GAST-a, a  posjetiteljima želim ugodan boravak i zanimljiv sajam kao doprinos kvalitetnoj pripremi za još bolju turističku 2022. godinu.

https://www.dalmatia.hr/hr/