• Hrvatski

Uvodnik: Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita

Poštovani organizatori, cijenjeni izlagači i posjetitelji,

Jubilarni 25. po redu Međunarodni sajam GAST u slavljeničkom ozračju dočekuje svoje vjerne izlagače i posjetitelje koji će zasigurno u rekordnom broju napuniti Spaladium arenu i još jednom potvrditi liderski status sajma i njegov poslovni i gospodarski potencijal.

GAST Splitu donosi pozitivan poslovni impuls, spaja i okuplja sve dionike turističko-ugostiteljske djelatnosti; od proizvođača, distributera, gastronomskih i ugostiteljskih stručnjaka do državnih institucija i to uoči same turističke sezone od koje svi imamo velika očekivanja.

Sajam je zato idealna prilika za posljednje pripreme svima koji od turizma i za turizam žive, da unaprijede svoje usluge, plasiraju svoje proizvode te pridonesu svom poslovnom uspjehu, a na koncu i kvaliteti ukupne turističke ponude. Ne treba bježati od činjenice da je turizam okosnica našeg gospodarskog rasta i razvoja, ali pri tome moramo inzistirati na kvaliteti i održivom razvoju.

GAST je upravo pravo mjesto gdje kvalitetan proizvod i usluga nalaze svoj put do korisnika, dokazujući da su ovakve manifestacije, unatoč digitalizaciji i zakonitostima modernog doba, još uvijek nezamjenjiv kanal poslovne komunikacije i interakcije svih relevantnih poslovnih subjekata.

Međunarodni karakter dodatno osnažuje poslovni ali i turistički potencijal sajma u smislu produljenja turističke sezone, pozicionirajući Split kao atraktivno i aktivno poslovno središte.

Vjerujem da će brojni posjetitelji i izlagači iskoristiti slobodno vrijeme za upoznavanje Splita i uživanje u brojnim ljepotama našeg grada.

Uz čestitke organizatorima na ovom velikom i važnom jubileju želim svima uspješne i ugodne sajamske dane, a svim gostima i posjetiteljima srdačnu  dobrodošlicu u Split.

GRADONAČELNIK

Andro Krstulović Opara

Grad Split