Uvodnik: Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita

Turistička zajednica grada Splita niz godina podržava sajam GAST, jedan od vodećih gastronomskih i turističkih događanja u Hrvatskoj, koji 26 godina za redom privlači gospodarstvenike i profesionalce iz područja turizma.

Razvoj turizma grada Splita dugoročno je orijentiran na podizanje kvalitete turističkih proizvoda i usluga, ostvarivanje većeg ekonomskog efekta od turizma kroz produljenje turističke sezone te na stvaranju većih ekonomskih i društvenih koristi lokalnoj zajednici. Razvoj cjelokupnog gastronomskog turizma i unapređenje gastronomske ponude jedna je od ključnih aktivnosti u postizanju ovih ciljeva, posebno kada znamo da je gastronomija danas jedan od vodećih motiva dolaska turista. Upravo sajam GAST prilika je za prezentaciju autohtonih proizvoda, upoznavanje potencijalnih partnera i razmjenu znanja što je ključ uspješnog i kvalitetnog razvoja gastro ponude u destinaciji.

Čestitam organizatorima što u ovim izazovnim vremenima uspješno organiziraju sajam koji će pridonijeti da i ove godine spremno odgovorimo na sve potrebe suvremenih gostiju. Svim izlagačima i posjetiteljima želim ugodan boravak u Splitu uz želje da i vi doživite Split kroz vrhunske gastronomske užitke koje nude  naši ugostiteljski objekti, čiji popis možete pronaći na web stranici visitsplit.com.