TZ grada Đakova, OPG Jančo i OPG Kalić Zvonimir na Sajmu GAST 2020

Grad Đakovo kao važna turistička destinacija Osječko-baranjske županije ističe kulturu i eno-gastronomiju kao svoje glavne turističke proizvode. Đakovački vezovi su TOP događaj Republike Hrvatske, a centralni dani održavanja u 2020. godini su od 3. do 5. srpnja., kada ovu destinaciju i regiju posjeti gotovo 100.000 posjetitelja te se ističu kao jedan od glavnih motiva putovanja u Slavoniju i Baranju. U Đakovu, kao i u cijeloj Slavoniji, njeguje se posebna gastronomska tradicija. Kroz dugi niz godina stanovnici ovoga kraja očuvali su tradicionalna jela kojima se danas ponose. Kulin, šunka, kobasica, slanina i čvarci postali su brand i neizostavni gastronomski užitak u kojemu bi svaki gost trebao uživati.

OPG Kalić Zvonimir – velika ljubav prema poljoprivredi i blagodatima koje priroda može dati, bili su inspiracija za sijanje industrijske konoplje u srcu Slavonije. OPG Kalić Zvonimir je ekološki proizvođač te je industrijska konoplja, kao i njezini proizvodi, pravi hrvatski proizvod. Glavna misija OPG-a Kalić Zvonimir je sačuvati potpuno prirodan proces uzgoja te ponuditi proizvode koji su izvorno netaknuto prirodni. Važno je istaknuti kako je najbolji mladi hrvatski poljoprivrednik za 2018. Zvonimir Kalić, nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (OPG) Kalić.

OPG Jančo – Goran Jančo 2003. godine osnovao je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo i započeo s tovom svinja. S plasmanom tovljenika educirani supružnici Jančo nisu imali problema. Uvidjevši kako je došlo vrijeme za širenje proizvodnje podigli su farmu 2012. godine te odlučili nabaviti krmače, kako bi zaokružili cijeli proces. Danas OPG Jančo ima najsuvremeniju svinjogojsku farmu u Hrvatskoj te godišnje proizvedu 6000 svinja. U sklopu projekta „Zlata vrijedanˮ 2015. godine OPG Jančo proglašen je najboljim OPG-om u Hrvatskoj.

TZ Grada Đakova