Svečano ovorenje sajma GASTPro

GAST-PRO-1680x500

21. međunarodni sajam profesionalne hotelske i ugostiteljske opreme GASTPro, koji se održava od 11. do 14. studenog u splitskoj Spaladium areni, svečano se otvara u srijedu, 11. studenog u 10,00 sati.  Odmah nakon toga slijedi atraktivni Barmen Show.

Sajam GAST PRO specijalizirani je sajam koji osim izlagačkog dijela nudi i konferencijski program. U okviru sajamskog konferencijskog programa, održat će se 4. turistička mreža, konferencija o turizmu i Konferencija za male iznajmljivače. Posebno atraktivne bit će svakodnevne promocije koktela.

Cilj nam je na jednom mjestu i u pravo vrijeme, nakon tek završene uspješne turističke sezone, okupiti sve sudionike u turističkoj djelatnosti kao jednoj od najznačajnijih i najperspektivnijih gospodarskih grana u našoj zemlji kako bi na visoko profesionalnoj razini, kroz edukativne konferencije, okrugle stolove i predavanja, usvojili nova znanja i razmijenili iskustva s ciljem što bolje pripreme slijedeće turističke sezone. Posebno će se razgovarati o perspektivama daljnjeg razvoja hrvatskog turizma u smislu obogaćivanja sadržaja koji garantiraju cjelogodišnju popunjenost turističkih kapaciteta, a potiču i razvoj drugih gospodarskih grana. Tu se u prvom redu misli na razvoj zdravstvenog kao novog vida turizma na ovim prostorima, bilo da se radi o rehabilitaciji, oftalmološkim ili dentalnim uslugama. Tome u prilog ide i činjenica dobre prometne povezanosti s Italijom i susjednim zemljama, ali i sve većeg broja niskotarifnih zrakoplovnih linija. – istaknula je Sanja Vuković Veić, direktorica Sajma Split, organizatora sajma GASTPro.

21. međunarodni specijalizirani sajam GAST PRO 2015., sajam za industriju hotelskog i ugostiteljskog sektora, održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH, Splitsko-dalmatinske županije, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita te Turističke zajednice grada Splita.

Svečanost otvorenja započet će obraćanjem Sanje Vuković Veić, direktorice Sajma Split i organizatora sajma GAST PRO 2015. Prigodnim govorima, prisutnima će se obratiti Alijana Vukšić, direktorica TZ Split,  Joško Stella, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije,  Ivo Bašić, savjetnik u Ministarstvu za turizam, Katja Buličić, predsjednica HGK – Županijske komore Split, Goran Kovačević, dogradonačelnik Grada Splita Stipe Čogelja, pročelnik  Upravnog odjela za turizam Splitsko-dalmatinske županije.