Studijsko putovanje “Energetska učinkovitost u prehrambenoj industriji”

Studijsko putovanje u Bavarsku, Njemačka na temu “Energetska učinkovitost u prehrambenoj industriji” održat će se od 2. do 5. lipnja 2014. Putovanje provodi Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora uz potporu Saveznog ministarstva gospodarstva i energije.

Program studijskog putovanja usmjeren je na predstavnike:

  • tvrtki iz prehrambene industrije i industrije pića
  • projektantskih i inženjerskih ureda (specijaliziranih za opremu u prehrambenoj industriji i industriji pića)
  • industrijskih udruženja
  • tijela lokalne samouprave i državnih institucija
  • institucija specijaliziranih za tematiku energetske učinkovitosti, poput Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, UNDP – Energy efficiency

Na primjerima iz prakse i kroz obilazak referentnih objekata sudionici će steći uvid u mogućnosti primjene pojedinih tehnologija za povećanje energetske učinkovitosti te idejna rješenja za vlastite projekte. Izravni kontakt s njemačkim institucijama i tvrtkama izvrsna je prilika za razmjenu znanja i informacija. Predviđen je i posjet vodećem međunarodnom stručnom sajmu automatizacije i mehatronike AUTOMATICA u Münchenu.

Studijsko putovanje održat će se uz financijsku potporu Saveznog ministarstva gospodarstva i energije. Organizacijske troškove pokrivaju njemački partneri, što uključuje i prijevoz do referentnih objekata koja se obilaze prema programu. Hrvatski sudionici snose troškove putovanja u Njemačku i smještaja te osobne potrošnje izvan programa.

 

 

Preuzeto sa: www.hgk.hr