Stara Sokolova na GAST 2017: Nova rakija – Kajsija LUX

GAST 2017, Stara Sokolova, srpska rakija. šljivovicaStara Sokolova je nastala na višestoljetnoj tradiciji obitelji Bogdanović. Obitelj Bogdanović – Krivajci su starosjedioci u maloj dolini zvanoj Krivaja, u selu Kostojevići, kod Bajine Bašte.

Obitelj Bogdanović pravi čuvenu rakiju po svojim receptima, usavršavajući ih i prenoseći ih s koljena na koljeno kao obiteljsku tajnu. Stara Sokolova se proizvodi u skladu sa svjetskim i europskim standardima, s preporučenim postotkom alkohola, određene boje, mirisa, ukusa i vizualnog identiteta.

Stara Sokolova postoji već više od dva desetljeća i svake godine unaprjeđuje kvalitetu i tržištu nudi nešto novo.

Stare tradicionalne sorte šljive (požegača, ranka i trnovača) od kojih se dobija Stara Sokolova, svojim specifičnim aromatskim kompleksom, daju ovoj rakiji specifičan i prepoznatljiv okus i miris. Oni nose patinu starih seoskih podruma i bačava od stoljetne hrastovine. Šljivov destilat sazrijeva u hrastovim bačvama na sličan način kao i konjak čineći da im se organoleptičke osobine približavaju nakon dužeg odležavanja.

Tokom godina, Stara Sokolova je lagano širila svoj asortiman prvo na tradicionalne rakije: klekovaču (šljivovica destilirana s plodovima kleke), travaricu (šljivovica s ekstraktima 17 ljekovitih trava), medovinu (šljivovica s livadskim medom) i trenutno najpopularnije – dunjevaču,  kajsijevaču i viljamovku.  U 2016. godini iz naših podruma plasirana je na tržište nova rakija, Stara Sokolova Kajsija LUX koja je odležala u bačvi: vrhunska kvaliteta voća, destiliranog u skladu sa stoljetnim obiteljskim tajnama destilacije, donose nam savršenu osnovu za starenje u starim hrastovim bačvama. Konačan proizvod je kompleksna voćna rakija kojoj ležanje u hrastovoj bačvi naglašava voćnost i obogaćuje ju blagim vilinskim notama.

Vrhunska kvaliteta zahtijeva i vrhunski dizajn ambalaže, pa se tome posvećuje izuzetno mnogo pažnje. Ovo se ne odnosi samo na nove proizvode, već i na neprekidno unaprjeđenje dizajna postojećih proizvoda.

Savjet za konzumiranje:

Šljivovicu Stara Sokolova konzumirati blago rashlađenu na podrumskoj temperaturi (18 – 20°C) samu ili uz tradicionalne srpske specijalitete: pršutu, sir i kajmak.

Staru Sokolovu Dunju pijte rashlađenu na 16°C uz rashlađeno voće.

 Prijedlog za probanje:

Čašica Stare Sokolove šljivovice 5 ili 12 ml preko sladoleda od vanilije!

www.starasokolova.com