Roto dinamic, generalni sponzor sajma GAST 2020: Bavarska i njezine pivovare – duga tradicija koja živi i danas

Kvaliteta, životna radost, tradicija i kozmopolitski pristup – to su vrijednosti za koje se zalaže pivovara ERDINGER Weissbrӓu. S više od 130 godina tradicije, to je najveća obiteljska pivovara pšeničnog piva i jedna od posljednjih preostalih velikih privatnih pivovara u Njemačkoj. Vlasnik Werner Brombach na čelu je obiteljske tvrtke već više od 40 godina, a pokreću ga dvije želje: da vodi svoju tvrtku uz najveću moguću odgovornost i da stvara prepoznatljivo pivo najviše kvalitete. Erdinger ne izdaje licence za svoje pivo; svaka boca puni se u gradu Erdingu, a izvozi se u više od 90 zemalja. Erdinger pivo proizvodi se u skladu s najvišim standardima kvalitete: koristi se voda iz vlastitih dubokih bunara, najfiniji hmelj iz regije Hallertau, najbolje vrste vlastitog kvasca, te vrenje u limenkama, bačvama, odnosno bocama.

STIFTUNG Hell, svijetlo pivo koje se također proizvodi u Erdingu, savršen je primjer bogate bavarske pivarske tradicije, a tvornica Stiftungsbräu danas je podružnica pivovare Erdinger Weissbräu. Stiftung Hell po prvi puta dolazi u Hrvatsku, a biti će dostupan samo u Roto
asortimanu.

Stari vojvodski grad Erding znamenit je po pivarstvu već stoljećima. Na primjer, pivovara Fischer’s Stiftungsbräu potječe još iz 17. stoljeća, kada je šest pivovara dobilo od grada Erdinga pravo da proizvode pivo. Godine 1838., Joseph Fischer kupio je jednu od pivovara iz toga doba. Naslijedio ga je sin Friedrich, koji je ostao vjeran umijeću proizvodnje piva. Budući da Friedrich nije imao nasljednika, a uvijek je bio velikodušan, osnovao je Fischerovu dobrotvornu zakladu 1891. godine.

Od brojnih pivovara koje su se nekoć nalazile u ovom vojvodskom gradu, u 20. stoljeću preostale su samo dvije – Fischer’s Stiftungsbräu  i  ERDINGER Weissbräu. Da bi sačuvao stoljetnu pivovaru i njezinu staru baštinu proizvodnje piva, Werner Brombach, vlasnik ERDINGER Weissbräu, srednje velike obiteljske pivovare, kupio je tvrtku 1991. godine. Pivovara Fischer’s Stiftungsbräu danas je podružnica pivovare ERDINGER Weissbräu.

Pivovara je i dalje predana društvenoj odgovornosti svoje zaklade. Od svake prodane litre piva STIFTUNG Hell, jedan cent odlazi u dobrotvorne svrhe za regiju Erding.

Roto dinamic vodeći je nacionalni distributer pića prema HoReCa kanalu, s uspješnim poslovanjem te konstantnim rastom i razvojem posljednjih 25 godina. U želji da ugostiteljima ponudi ne samo najbolju uslugu, nego i proizvode, Roto dinamic je ekskluzivni uvoznik nekoliko prestižnih internacionalnih brendova vina i žestokih pića iz artisan kategorije. Od srpnja 2019., svoj dosadašnji ekskluzivni asortiman proširio je za novi, pivski segment postavši glavni, ekskluzivni distributer za njemačke pivske brendove Erdinger i Stiftung za Hrvatsku.

Roto dinamic