Roto dinamic, generalni sponzor sajma GAST 2020: Astoria pjenušava vina različitih stilova i sortimenta, namijenjena svakoj prilici i ukusu

Godine 1987., braća Paolo i Giorgio Polegato, potomci obitelji s dugačkom tradicijom proizvodnje vina, osnovala su vinariju Astoria.

Svojim smještajem na četrdeset jutara imanja Val de Brun u srcu D.O.C.G. (Denomination of Origin Controlled and Guaranteed) zone Conegliano-Valdobbiadene, jednom od najljepših područja uzgoja vinove loze u Italiji, Vinarija Astoria ima ekskluzivno pravo imenovanja pjenušavog vina prosecco, po čijoj je proizvodnji vinarija i najpoznatija. Na svojim pitoresknim vinogradima, koji se izmjenjuju s brežuljkastim područjima, Astoria provodi projekt zaštite okoliša i rehabilitacije ekosistema ”Vignes fleuries”, specifični francuski protokol koji se koristi u vinogradima s ciljem kreiranja ekosistema koji potiče razvoj flore i faune integrirane s vinogradom.

Astoria kao brand teži približavanju vinskog svjetonazora koji se uvelike oslanja na bioodrživost i lokalnu tradiciju.  Porastom interesa uživatelja za pjenušavim vinima te visokoj stručnosti i iskustvu profesionalnog osoblja, Astoria vina i prosecca danas se prodaju u više od 100 zemalja diljem svijeta, i poslužuju u najekskluzivnijim restoranima i wine barovima. U svojoj ponudi, Astoria vinarija predstavlja pjenušava vina različitih stilova i različitog sortimenta, namijenjenih svakoj prilici i ukusu.

Perjanica vinarije je Millesimato Valdobadene Prosseco Superiore D.O.C.G, prosecco intenzivnog tipičnog, voćnog okusa breskve i lubenice koji već dugi niz godina osvaja brojne nagrade, uključujući i prestižnu Grand Gold medalju na međunarodnom natjecanju vina Vinitaly u Veroni.

Među ponudom Astoria vina i prosecca posebice se ističe i Venice linija koja je pronašla brojne poklonike među mladim i urbanim uživateljima. Venice linija sastoji se od Astoria Corderie Valdobiaddene Extra Dry, mirisnog prosecca intenzivinih aroma zrelog zelenog voća, poput dinja, limuna i ostalih citrusa, Rose Fashion Vicitim Extra Dry  voćnog, laganog prosecca  koji mekoćom podsjeća na Millesimato, ali s nešto jače izraženom voćnom notom te Moscato Rose Fashion Victim Doux, desertni pjenušac s jakim i intenzivnim mirisom muškata i arome jagoda.

Roto Dinamic