RB Global: Zahvaljujući GAST-u, povećat ćemo prodaju čak pet puta!

Slavko Marinković, komercijalni direktor RB Global d.o.o. – Stara Sokolova, najvećeg izvoznika srpskih rakija koji na inozemna tržišta diljem cijelog svijeta plasira čak 70 posto proizvodnje, iznimno je zadovoljan svojim prvim sudjelovanjem i sklopljenim poslovima na sajmu GAST 2016. Njihove rakije osvajale su brojne međunarodne nagrade i priznanja, a u Hrvatskoj su do sajma bili zastupljeni jedino u najboljim zagrebačkim i istarskim restoranima. Stoga je jedan od ciljeva dolaska u Split, pored ostvarene suradnje s Konzumom i Metroom, bio i plasman srpskih rakija dalmatinskim ugostiteljima.

– Prvi put izlažemo na sajmu GAST 2016, na preporuku naših prijatelja i partnera iz Badela. Što se tiče planova koje smo si zacrtali za sajam i dogovorenog posla, ja sam prezadovoljan. Pokrili smo cijelo tržište do Dubrovnika. Svi ljudi iz veleprodaje koji su nas zanimali su se pojavili ovdje, kao da ih je netko “odozgor” doveo. Svoj cilj da zatvorimo taj krug, da naš uvoznik iz Zagreba koji već radi s vinima, napravi taj posao i s našom rakijom, samo ispunili i nadam se da ćemo u ovoj godini, samo zahvaljujući ovom sajmu, podići prodaju za pet puta u odnosu na prošlu godinu, istaknuo je Marinković.

No, planove ima i za dogodine. Kako je kazao, namjera mu je da u suradnji sa Sajmom Split, uspostavi most suradnje i prijateljstva te da iduće godine na GAST dovede 15-tak srbijanskih brendova kako bi napravili nekakvu zajedničku razmjenu i poslovnu suradnju.