GAST 2017, PZ Supetar

PZ Supetar na GAST 2017: Izvorni brački varenik otrgnut od zaborava

GAST 2017, PZ SupetarNa GAST-u 2017 Poljoprivredna zadruga Supetar s otoka Brača predstavit će se prvi put. Izložit će svoje brendirano ulje iz ekološke proizvodnje “BROŠKO” kao i ekstra djevičanska ulja svojih zadrugara uz mogućnost degustacije.

BROŠKO je ekstra djevičansko maslinovo ulje profinjene arome, blage voćnosti i garantirane kvalitete. Nositelj je oznake Hrvatsko otočki proizvod (HOP) od 2016.g. Zadruga proizvodi i uljne macerate od samoniklih biljaka smilja i gospine trave (kantarion).

Novi proizvod koji zadruga nudi od ove godine je “Brački varenik”, bezalkoholni proizvod od grožđa. Varenik je tradicijski dodatak jelima, a nastaje reduciranjem svježeg grožđanog soka laganim iskuhavanjem. Sadrži samo voćne šećere i jela obogaćuje svojom specifičnom aromom. Na štandu će biti izložen i prvoklasni brački sir iz sirane Kuzmanić iz Supetra.

Zadruga sudjeluje u zaštiti izvornosti proizvoda “Brački varenik” i “Bračko maslinovo ulje”.

Poljoprivredna zadruga Supetar broji 50 aktivnih zadrugara koji se uglavnom bave maslinarstvom a uz njega i voćarstvom, vinarstvom, povrćarstvom, ovčarstvom i ribarstvom.

www.pzsupetar.com.hr