GAST 2017, izlagači. HINA

Press GAST 2017: Na sajmu GAST 587 izlagača

SPLIT, 27. veljače 2017. (Hina) – Međunarodni sajam GAST na koji je dolazak najavilo 587 izlagača, suizlagača i brendova iz Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Luksemburga, Poljske, Austrije i Hrvatske, otvara se u srijedu, 1. ožujka i traje do subote, 4. ožujka, u splitskoj Spaladium areni.

GAST obuhvaća niz specijaliziranih sajmova: Međunarodni sajam prehrane, Međunarodni sajam pića, Međunarodni sajam hotelske i ugostiteljske opreme, Međunarodni sajam vina Dionizijana, Međunarodni sajam namještaja Furnitura, Međunarodni sajam kave, Sajam za turizam Saturn i Međunarodni sajam sladoleda i slastica.

Direktorica sajma Sanja Vuković Veić je na konferenciji za medije ocijenila da se on ove godine odvija u povoljnijoj gospodarskoj atmosferi nego prijašnjih godina, uz 25 posto više izlagača i 35 posto više poslovnih posjeta.
“Ove nam se godine vraćaju naši stari, veliki i mali partneri i izlagači iz Hrvatske i inozemstva. Naš sajam je poznat po bogatom programu, degustacijama, prezentacijama i novim konceptima”, kazala je Vuković Veić dodavši da je ove godine glavni partner Dalmacijavino.
Predsjednik Uprave Dalmacijavina Luka Diel Zadro je kazao da već godinu dana rade na projektu novog Dalmacijavina.
“Radimo na novim proizvodima i vjerujemo da ćemo s vremenom stvoriti još proizvoda u Drnišu i Splitu, a većina zapošljavanja će ići prema komercijalnom sektoru što znači da ćemo imati nove prodajne predstavnike i trgovačke putnike, sve kako bi se dobro pripremili za sezonu”, izjavio je Zadro.
Na sajmu koji ima tradiciju dužu od 20 godina održat će se niz stručnih konferencija, radionica, prezentacija, a prati i niz zanimljivih događanja među kojima je Turistička mreža, međunarodno ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića i svečana dodjela nagrada vinarima, autohtona kuhinja, natjecanje barmena i humanitarna manifestacija Poznati u kuhinji.

(Hina)