PREMIS – Ledene slastice na radost gostiju i ugostitelja

Najveći hrvatski proizvođač preljeva za sladolede u Hrvatskoj i sladoleda u Dalmaciji, makarska tvrtka Premis, na ovogodišnjem 21. Međunarodnom sajmu GAST 2016, predstavit će slatke, ledene novitete iz svoje proizvodne linije koji će, kako se nadaju menadžeri Zoran i Toni Premeru, lako naći put do nepca kupaca.

Najvažniji novitet i odskora najprodavaniji proizvod, predstavljaju sladoledi u plastičnim kadicama od 5 i 8 litara koje se samo otvore, stave u rashladnu vitrinu i – budući su ručno raskošno ukrašeni i izgledaju kao zanatski, a ne industrijski – spremni su za prodaju. Takav slatki ledeni proizvod štedi vrijeme, radnu snagu, prostor i novac jer je potrebno imati samo rashladnu vitrinu.

I dok se u visoke kadice od 8 litara pakiraju “obični” sladoledi različitih okusa, u širokim kadicama od 5 litara prodaje se ledena slastica koju čine termostabilni biskvit, sladoled s okusom kokosa, bijela čokolada i kokos mrvice, nešto poput popularnog Rafaela. Zanimljiva je njegova “multifunkcijska” uloga – može se prodavati na kugle i na šnite, kao kolač odmah spreman za serviranje u restoranima. Čuva se na -18°C i ima rok trajanja od 1,5 godine, bez ikakve opasnosti od salmonele ili bilo kakve druge zaraze jer se proizvodnja i pakiranje odvija u strogo kontroliranim uvjetima. Posebno je pogodan za ugostitelje koji u svojoj ponudi žele imati sladoled ili kolač, a ova osvježavajuća slastica ima sve tražene karakteristike.

Ništa manje u Premisu ne očekuju niti od još jednog svog novog proizvoda, naziva cup to go. Riječ je ledenoj slastici zapakiranoj u prozirne plastične čašice kojima se samo skine poklopac, doda preljev po želji kupca i spremna je za konzumaciju. I za cup to go ugostiteljskim objektima i slastičarnama dovoljno je imati samo rashladnu vitrinu.