GAST 2017, Dalmacijavino, Pipi

Predstavljen novi izgled Pipija i ostalih proizvoda Dalmacijavina

Na sajmu GAST predstavljen je potpuno novi izgled svih proizvoda kultne dalmatinske tvrtke Dalmacijavino tri mjeseca nakon uvođenja novog korporativnog logotipa. Naslanjajući se na novu priču o brendu Dalmacijavina koja kaže ‘Pomalo…’ osmišljene su i dizajnirane nove etikete za vina, jaka alkoholna pića i Pipi.

Brojnim okupljenima obratio se prvo predsjednik Uprave Luka Diel Zadro, da bi potom marketinški stručnjak Damir Ciglar kratko, ali nadahnuto ispričao priču o novom izgledu.

– Život je previše važan da bismo ga trebali shvaćati suviše ozbiljni – krenuo je parafrazom poznatog citata.

Treba znati zastati, uživati u trenutku, nastavio je, i prepustiti se.

– To je zapravo esencija dalmatinskog znanja kojega smo htjeli prenijeti u bit Dalmacijavina. Ta esencija se najbolje vidi u novom sloganu ‘Pomalo…’ – predočio je.

‘Pomalo…’, sadrži Dalmaciju, vino, opuštenost i način života ‘kad se radi se radi, kad se odmara se odmara, a kad se uživa se uživa’.

– Prepuštenost trenutku za koji Dalmacijavino uvijek ima odgovarajući proizvod – obrazložio je.

Posebno je bila zanimljiva priča za Pipi.

– Asocira na more, opuštenost i društvo. S Pipijem smo htjeli da bude retro piće nove generacije s dodanim ekstraktom bezbrižnosti. Jednostavno ga popijete i boli vas…Pipi! – završio je uz veliki pljesak odobravanja.

Predsjednik Uprave je prethodno poručio s govornice da se suvremenim izgledom i povećanjem kvalitete proizvoda žele ponovo pozicionirati kao značajan proizvođač koji posluje u skladu s trendovima na tržištu.

Vjeruje da će novi vizualni identitet nekadašnje kupce podsjetiti, a one nove pozvati da probaju i uvjere se u njihovu izvrsnost.

– Proizvode s novim vizualnim identitetom na tržište ćemo uvoditi postupno, kako se budu trošile zalihe proizvoda u dosadašnjem pakiranju. Planiramo da puni asortiman bude dostupan do Uskrsa – najavio je.

Ovom prigodom je otkrio i da bi proizvodi Dalmacijavina mogli i u Ameriku.

– U pregovorima smo s jednom hrvatskom firmom koja je najveći izvoznik u Ameriku i vjerujem da će naši ljudi tamo uskoro piti naša pića – izjavio je Luka Diel Zadro.

Predstavljena je, inače, i Kvasina barrique, koja će se na tržištu pojavljivati svake tri godine u ograničenim količinama. Kako bi osigurali najvišu kvalitetu proizvoda, kvasina od grožđa visoke kvalitete ležat će tri godine u barrique bačvama u podrumima vinarije Dalmacijavina u Drnišu.

Dalmacijavino je na tržište vratilo Faros, vrhunski plavac mali, koji će uz Merlot barrique upotpuniti ponudu vrhunskih crnih vina. Predstavljen je i hvarski Pošip, vrhunsko vino zlatnožute boje, punog i osebujnog okusa s izrazito svojstvenom aromom. U premium segment uvode se Dalmatinska travarica i Vecchia.

Izvor: Dalmatinski portal