POVRATAK VELIKIH NA GAST 2016

Prvi, iako skromni ekonomski pokazatelji izlaska hrvatskog gospodarstva iz krize, bili su dovoljni da 21. Međunarodni sajam GAST 2016, koji se održava od 02. do 05. ožujka 2016. godine u splitskoj Spaladium areni, ponovno okupi brojne institucije, medije te velike tvrtke i poznate brendove na domaćem i međunarodnom tržištu pod svoje okrilje. Dokaz tome su tvrtke, sponzori GAST-a 2016. poput Roto dinamica, Zvečeva, Orbica, Premisa,  Petasona i Nova Rent a Car.

Roto dinamic osnovan je 1992. godine i tijekom devedesetih godina bilježi konstantan rast i razvoj te postaje vodeći distributer svih pića i napitaka u regiji, a istovremeno širi svoje poslovanje i na maloprodaju te uslužne djelatnosti. U daljnjem razvoju tvrtka svoje poslovanje širi kroz ekskluzivna zastupstva svjetski poznatih brandova poput Capri-sonne sokova, Montes i Kaiken vina te Astoria prosecca. Od 2015. godine Roto dinamic je prešao u 100% vlasništvo kompanije Jamnica d.d. Danas, posluje u 20 prodajno distributivnih centara te 20 maloprodajnih diskonata u Hrvatskoj.

Zvečevo, tvornica radosti, slasti i čokolada s kojim smo odrasli, uspješno plovi tržišnim vodama još od 1921. godine usprkos jakoj domaćoj i inozemnoj konkurenciji. Njihov najpoznatiji i do danas nenadmašan proizvod – Mikado, prvu čokoladu s rižom na svijetu – stvorila je nekolicina entuzijasta Zvečeva 1963./64. godine. Radilo se o ekspandiranoj riži i 90 postotnoj mliječnoj čokoladi, od mlijeka iz vlastite mljekare. Do danas, sinonim za čokoladu s rižom uvijek će biti Mikado – japanski ovozemaljski i nebeski vladar – hrana ljudi i bogova.

Orbico grupa vodeći je distributer velikog broja globalno zastupljenih robnih marki vrhunske kvalitete, koje obuhvaćaju širok asortiman, od proizvoda za njegu i ljepotu, preko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, tehničkih i električnih uređaja do farmaceutskih proizvoda, igračaka, tekstila, cigareta, kao i motornih ulja. Zahvaljujući Orbocu, Cimcool proizvodi odnedavna su dostupni i na hrvatskom tržištu. Riječ je o nizozemskoj tvrtki s 50-godišnjom tradicijom, a danas pozicijom svjetskog lidera u proizvodnoj tehnologiji.

Premis iz Makarske, kao sponzor sajma GAST 2016, ove godine sponzorira i GAST-ovu premijeru – 1. Međunarodni sajam sladoleda i slastica. Premis je najveći je hrvatski proizvođač preljeva za sladolede u Hrvatskoj i sladoleda u Dalmaciji čija uspješna poslovnu priča traje od 1992. godine. Na sajmu će predstaviti originalne novitete: sladolede u plastičnim kadicama od 5 i 8 litara koje se samo otvore, stave u rashladnu vitrinu i – budući su ručno raskošno ukrašeni i izgledaju kao zanatski, a ne industrijski – spremni su za prodaju.

Petason je obiteljska tvrtka osnovana 1991. godine koja je svoje poslovanje proširila 2004. godine kupnjom Mesoprometa kao jedne od najvećih mesnih industrija u bivšoj Jugoslaviji. S vremenom je tvrtka proširila raspon svojih djelatnosti na proizvodnju, preradu, pakiranje i distribuciju svježeg i smrznutog svinjskog, telećeg i junećeg mesa. Kvalitetan i organiziran pristup poslovanju omogućili su kontinuiran i siguran uspon na tržištu, pa se početna djelatnost s područja grada Splita i uže okolice proširila na cijelu Dalmaciju, a potom i na ostale regije u Hrvatskoj.

Nova Rent a Car Split jedna je od vodećih agencija za najam automobila u Hrvatskoj koja svojim klijentima osigurava najbolju moguću uslugu, prijateljsko i pouzdano osoblje, povoljne cijene za svačiji džep, kao i flotu novih vozila renomiranih proizvođača. Sva vozila opremljena su klima uređajem, a korisniku se opcijski nudi mogućnost najma dječje sjedalice, krovnih nosača, GPS ili Wi Fi uređaja, pa čak TV + DVD uređaja. Neke od pogodnosti usluga Nova Rent a Car-a su najam vozila s mogućnošću ostavljanja u drugom gradu, povoljni dugoročni najmovi te dostava i preuzimanje vozila na adresi.

Pokrovitelji ovogodišnjeg GAST-a su Ministarstvo turizma RH, Ministarstvo poljoprivrede RH, Hrvatska gospodarska komora, Brodsko-posavska županija, Splitsko-dalmatinska županija i Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije. Medijski partner GAST-a 2016 je Slobodna Dalmacija.