POSJETITELJI GASTA BESPLATNO DEGUSTIRAJU

dsc01126

gast006Tvrtka Sajam Split koja je organizator 19. po redu sajma GAST za posjetitelje sajma organizira niz gastronomskih degustacija. Između ostalog  svi posjetitelji ovogodišnjeg 19. po redu Međunarodnog sajma Gast, uz kupljenu kartu  mogu besplatnu degustirati uzorke vina sa ovogodišnjeg ocjenjivanja. Posjetitelje će u petak u svrhu promocije hrvatskih proizvođača  tjestenine, tvrtke Sajam Split i Metronet počastiti sa  500 besplatnih porcija.

Solinska tvrtka Petason za posjetitelje GAST-a svaki dan a otvorenom prostoru sajma organizira besplatnu roštiljadu.

Podsjetimo, ukupni šampion 19. ocjenjivanja vina Dionizijana GAST 2014 je Traminac ledeno vino 2011.,proizvođača Kutjevo dd, koji je šampion u kategoriji  Bijelih predikatnih suhih i polusuhih vina.

Šampion u kategoriji Crvenih mirnih vina je Blatina de Broto 2011., proizvođača Vinarije Čitluk dd iz Bosne i Hercegovine. Šampion Mirnih bijelih vina je Pošip 2012.godine proizveden u PZ Pošip Čara. Šampion Pjenušavih bijelih vina je Perlan dubrovački 2011. godine proizvođača Silia Laeta obrt za proizvodnju vina.Kod jakih alkoholnih pića ukupni šampion u kategoriji likera je Amaretto proizveden u tvrtki  Dalmacijavino u stečaju, dok je šampion u kategoriji rakija Travarica 2013. proizvedena u Vinoplod-Vinariji dd Šibenik.Ocjenjeno je  oko 150 uzoraka vina iz Hrvatske i susjednih zemalja