Pivovara Saperlot na sajmu Gast 2022

Pivovara Saperlot                                                                                                  

Evo ga, imamo Saperlot!  Varaždin i varaždinska regija bogatiji su za novu pivovaru Saperlot Craft Brewery. Kako svaka odlična ideja, tako je i ova pivarska, započela u kućnoj radinosti, tzv. homebrewingu i prerasla u ozbiljan posao. Cilj nam je u Saperlot Craft Brewery pratiti svjetske trendove u pivskim stilovima i pružati craft publici nove okuse i varijante na Saperlot način.

Trenutno u stalnoj ponudi imamo četiri vrste piva.

Saperlot pivska priča započinje modernom verzijom poznatog i tradicionalnog pšeničnog piva Hefeweizen pod nazivom Weizen Iwo. Istovremeno smo odmah napravili vrlo zahmeljeno i trenutno vrlo popularno pivo pivskog stila New England IPA pod nazivom Juicy Fog. Treće pivo je potpuni kontrast ovim prije, a to je američki Porter tamno pivo pod nazivom Witch Hat. I konačno zadnji uradak predstavlja pivo koje svi znaju i koje je najraširenije među publikom, a to je naravno lager. Lager je sa sladne strane više češkog profila, dok su hmeljevi njemačkog podrijetla pa predstavlja svojevrsni mix stilova. Naziv mu je Lager Boy, a premijeru će imati na ovogodišnjem sajmu Gast 2022.

Sva naša piva su pakirana u limenke atraktivnog dizajna te vrlo privlačna potrošačima. Saperlot Craft Brewery nastavlja sa kreiranjem novih piva i upotpunjavanjem svojeg portfolia. Osim toga radimo i uslužno punjenje za druge pivovare, kućna piva za pivnice i pubove, izradu limenki pod tuđim etiketama za npr. burger barove, pizzerije, za dostavu te za tvrtke kao poslovne poklone i promotivne materijale. U mogućnosti smo puniti u limenke i druge napitke poput sokova, tonika, gin tonika, energetskih napitaka, gaziranih napitaka itd.

U našoj Saperlot Craft Brewery radi i mala destilerija u okviru koje je nastao naš prvi proizvod Saperlot Gin koji je već stekao svoju slavu na međunarodnoj sceni i okitio se brončanom medaljom na IWSC 2021. Gin je pakiran u 0,2 i 0,7 boce.