Ministar Lorencin otvorit će prvi integralni hotel u Hrvatskoj

Ministar turizma Darko Lorencin, otvorit će u ponedjeljak, 23. lipnja, ZigZag integralni hotel, prvi takve kategorije u Hrvatskoj, a svečano otvorenje održat će se u 12 sati na adresi Petrinjska ulica 9, u Zagrebu.

 

Dopunama Pravilnika o kategorizaciji objekata, Ministarstvo turizma definiralo je nove turističke proizvode, kao neke od ključnih ciljeva Strategije razvoja turizma, integralni i difuzni hotel.

 

Integralni i difuzni hotel karakterizira smještajni oblik sastavljen od tri i više objekta s recepcijom. Posebnost takvog hotela jest i mogućnost da usluge pružaju i vanjski subjekti te lokalna zajednica koja integralnom hotelu može ponuditi, ili dati na raspolaganje svoje sadržaje i usluge u funkciji turističko-ugostiteljske potrošnje.

 

U ovom se smjeru od samog početka razvijao ZigZag Apartments&Rooms, danas ZigZag integralni hotel, pokrenut s ciljem stalnog rasta portfelja luksuznih apartmana i utjecaja na razvoj turističke ponude grada Zagreba, u kojemu je od 2011. godine sve veća potreba za povećanjem kvalitete turističkog smještaja.

 

ZigZag integralni hotel u Zagreb posluje s centralnom lokacijom u Petrinjskoj 9, gdje se nalazi recepcija, dva apartmana, pet soba i skladište, odakle se upravlja ostalim smještajnim jedinicama koje uključuju šest luksuznih i tri manja apartmana, a svi se nalaze u staroj jezgri Donjeg grada. Puni kapacitet je 70 ležaja/osoba, a uz kapacitete u ZigZag integralnom hotelu, ostvarena je suradnja i s drugim vlasnicima apartmana u centru Zagreba, što ga svrstava među najveće pružatelje usluge smještaja u Zagrebu.

 

Nakon postignutih dobrih rezultata u Zagrebu u samo dvije godine, ZigZag je svoj model poslovanja pokrenuo u Dubrovniku, a sljedeći korak su Šibenik, Zadar i Pula.

 

Preuzeto sa: www.mint.hr