MAS plenum na GAST 2017: U ponudi čak 250 različitih piva!

MAS plenum d.o.o. & LAB Split

HSDZ 2017, Mas plenumMAS plenum d.o.o. ekskluzivni je zastupnik LAB-a Split, prve splitske craft pivovare osnovane od strane pivskih entuzijasta i homebrewera u nadi da približe široj publici radosti koje donosi craft piva. Pivovara je krenula s radom početkom 2016. godine, a prvo pivo nastalo u labirintima cijevovoda prve splitske craft pivovare je Barba Pale Ale koji se sastoji od dvije vrste ječma (Češkog i Njemačkog) te od 3 sorte jako aromatičnog Američkog hmelja (Columbus, Centennial & Chinook). Barba je Ale pivo laganog i pitkog tijela. Blaga karboniziranost pojačava osjećaj pitkosti, a svilenkasta gorčina ostavlja ugodan osjećaj u ustima dugo nakon zadnjeg gutjalja. Osim Barba Pale Ale-a, danas LAB Split u ponudi nudi još i piva Barba Englez (jantarno Ale pivo u engleskom pivskom stilu ESB – Extra Special Bitter), te zahmeljene “Single Hop” verzije Barba Pale Ale-a kod kojih se u proizvodnji koristi samo jedna određena vrsta hmelja po seriji, pa su tako dosad nastala piva Barba Chinook i Barba Cascade, a nove “Single Hop” verzije piva tek slijede.

MAS plenum d.o.o. – Special beers for special people

Već 6 godina vodeći uvoznik i distributer specijanih piva za Hrvatsku, koji u ponudi ima više od 250 različitih, selekcioniranih piva iz preko 60 svjetskih pivovara.

Na krilima entuzijazma i istinske pivske strasti tvrtka MAS plenum d.o.o. promovira male i nezavisne pivovare koje proizvode organska „craft“ piva po tradicionalnim metodama proizvodnje i uz upotrebu biranih organskih sirovina. Visoka profesionalnost i dostupnost osigurani su lancem poslovnica koje se, uz sjedište u Istri, danas nalaze i u Zagrebu, Rijeci i Splitu, a koje piva distribuiraju prema mnogobrojnim barovima, restoranima, delikates trgovinama, specijaliziranim „beershop“-ovima i hotelskim kućama koje sve više prepoznaju i potražuju ovakvu ponudu.

Promoviramo pivsku kulturu

GAST 2017, Mas plenumOsim “craft” piva koje sami uvozimo, promoviramo kvalitetno pijenje i pivsku kulturu općenito. Naša misija je da što većem broju ljudi prenesemo strast i ljubav prema kvalitetnim pivima, te da istaknemo razliku između “craft” piva malih nezavisnih pivovara i onih koje proizvode industrijske pivovare u vlasništvu korporacija. U tu svrhu, provodimo razne edukacije, predavanja i degustacije prema pravnim osobama na HoReCa tržištu, a kad smo u mogućnosti, i prema fizičkim osobama – pivoljupcima.

Aktivno podržavamo i mlade hrvatske mikropivare i “homebrewer”-e, tako da se neka od najistaknutijih domaćih “craft” piva također nalaze u našoj ponudi.Pivo – životna strast!

Osnivač i vlasnik Zvonimir Pelko, je prvi i jedini Demens Biersommelier na Balkanu i u jugoistočnoj Europi, pivski sudac s iskustvom suđenja na međunarodnim natjecanjima te selektor brendova i piva u tvrtci MAS plenum d.o.o.

www.masplenum.hr