Jubilarni 25. međunarodni sajam GAST 2020 ove godine u znaku održivosti i humanosti

Jubilarni, 25. međunarodni sajam GAST 2020 održat će se od 26. do 29. 02. 2020. godine u splitskoj Spaladium areni.

Prethodnih 25 godina, sajam GAST potvrdio je status vodećeg regionalnog sajma koji okuplja sve najbolje od gastronomije, vinarstva i turizma, kao i tvrtke iz područja ugostiteljstva i opremanja prostora u funkciji turizma. Kvalitetom svojih izložaka i visokom razinom stručnog programa konferencija i prezentacija, u poslovnim krugovima zauzeo je nezaobilazno mjesto pripreme još jedne turističke sezone i centralno mjesto okupljanja ciljane publike, poput vlasnika restorana, hotela i obiteljskih hotela, malih iznajmljivača te ugostiteljskih objekata iz čitave Hrvatske i Dalmacije.

Kroz svojih prvih 25 godina, sajam GAST bio je predvodnik stvaranja i ubrzanog rasta ovdašnje gastro scene uz pomoć vizionara i entuzijasta, kuhara, ugostitelja i hotelijera čije djelovanje danas čini važan segment splitske turističke ponude koja je svojom kvalitetom i raznolikošću na razini najpoznatijih svjetskih turističkih destinacija. Stoga je ove godine Splitska gastro scena, predvođena restoranima Zora bila, Zrno soli, Kadena, Artičok i Pandora GreenBox svim svojim gostima i građanima Splita u vrijeme trajanja GAST-a 2020 i s porukom “U slast, splitski restorani za Gast!”, pripremila niže, prigodne, sajamske cijene menija u svojim ugostiteljskim objektima.

Razvoju splitske turističke ponude svakako je doprinio stručni program sajmova GAST, kako konferencije edukativnog i informativnog karaktera, tako i inovativna, popularna i zabavna kuharska natjecanja te natjecanja barmena, prva te vrste u Hrvatskoj na kojima su čuveni barmeni stvarali maštovite koktele koji danas osvajaju nepca diljem svijeta. Njima u čast, ove godine na GAST-u 2020 koktele će za sajamske goste pripremati učenici Turističke škole u Splitu.

Slaveći svoj 25. rođendan ili četvrt stoljeća postojanja, GAST 2020 kroz različite aktivnosti poseban naglasak stavlja na važnost očuvanja okoliša i sprječavanja njegova zagađenja nepotrebnom upotrebom jednokratne plastike promovirajući istodobno trend održivosti i humanosti u društvu. S tim ciljem, ove godine, u suradnji s Čistoćom Split, organizira se akcija u kojoj će se svim izlagačima dijeliti vrećice za odvojeno prikupljanje plastike s ciljem edukacije o nužnosti odvajanja otpada. Ovom akcijom javnosti će se poslati jasna poruka o potrebi zamjene plastike drugim materijalima i u sektoru turizma.

Također, segment humanitarnog karaktera, tradicija je sajma GAST prethodnih 25 godina jer su svake godine organizirane razne humanitarne aktivnosti od kojih je najpoznatija i najatraktivnija “Poznati u kuhinji” kada dobri ljudi iz javnog života – pjevači, glumci, voditelji, novinari, sportaši – navlače pregače, bijele kuharske kape i s kuhačom u ruci stvaraju legendarni humanitarni kuharski show.

Generalni sponzori 25. jubilarnog sajma GAST 2020 su Roto dinamic, Petason, Samsara i Premis, dok je županija partner ove godine Virovitičko-podravska županija. Pokrovitelji su Vlada RH, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Ministarstvo turizma, Splitsko-dalmatinska županija, Grad Split, Hrvatska gospodarska komora, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i Turistička zajednica Grada Splita.

Jubilarni, 25. međunarodni sajam GAST obuhvaća Međunarodne sajmove prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, vina (Dionizijana), namještaja (Furnitura), kave, turizma (Saturn), te sladoleda i slastica. Istodobno obuhvaća brojna zanimljiva i stručna događanja poput Turističke mreže, Splitske gastro scene, Barmen Showa, Humanitarne manifestacije “Poznati u kuhinji” te svakodnevnih roštiljada, kulinarskih i drugih prezentacija.

Sajam GAST kvalitetom svojih izložaka i bogatim stručnim programom omogućava svojim izlagačima i posjetiteljima da  ostvare svoj poslovni potencijal te sudjeluju u stručno vođenoj medijskoj kampanji.

Ne propustite GAST 2020 – pravo mjesto na vašu najuspješniju turističku sezonu!