Joško Stella: SDŽ lani ugostila rekordnih 2.603.619 gostiju sa 14 milijuna noćenja

Sa stalnim rastom izlagača i zanimanja, GAST je dugogodišnji promotor predsezonske turističke slike Splitsko-dalmatinske županije, koja je prošle godine ugostila rekordnih 2.603.619 gostiju sa 14 milijuna noćenja. Podaci su to koje je iznio direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella.

Prema njegovim riječima, vrijeme pripreme turističke sezone, poslovnih planova i završnih dogovora s partnerima radi što kvalitetnijeg prihvata i domaćinstva ovogodišnjim gostima jest ozračje u kojem se odvija ovogodišnji GAST 2016. kao najznačajnija turističko-gastronomska manifestacija.

– Objedinjavajući na jednom mjestu sve u lancu usluge i ponude, GAST je pravo mjesto za one koji žele inovacije u svojoj usluzi i suvremene trendove u organizaciji svojeg posla. Kroz niz atraktivnih i stručnih sajamskih priredbi objedinjenih u jedinstvenu manifestaciju, GAST će i ove godine predstaviti najbolje i najnovije u području prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, vina, kave, namještaja i turističkih putovanja i odmora. Time je GAST postao nezaobilazno mjesto susreta i poslovnih dogovora za tvrtke i pojedince koji se bave ugostiteljsko-turističkim poslovima iz cijele Hrvatske, poručio je Stella i dodao kako je odgovornost i obveza svih turističkih djelatnika osigurati da se odličan uzlazni turistički trend u fizičkom prometu nastavi novim uspjesima u podizanje kvalitete i što dužom sezonom.

– Poslovnim susretima, novim ugovorima, proširenjem kanala prodaje i dobavljača te sudjelovanjem u stručnim konferencijama i predavanjima u okviru GAST-a 2016.  naši će turistički djelatnici i domaćini slijediti ritam ponude i potražnje, te ulaganjima u podizanje kvalitete i edukacijom biti spremni odgovoriti složenom poslu koji nam predstoji, najavio je Stella.

On također ističe da, osim što je GAST vrhunska stručna i izložbena manifestacija, ona je i način kvalitetnog produženja turističke sezone jer je razlog dolaska i boravka u Splitsko-dalmatinskoj županiji brojnih izlagača i gostiju, ali i sajamska priredba koja obogaćuje ponudu destinacije i kreira razloge dolaska u predsezoni. Uz niz zabavnih i kulinarskih predstava te natjecanje barmena, GAST je ujedno i mjesto posjete domaćih stanovnika, najavljujući tako na najbolji način puni početak ovogodišnje predsezone.

– Zato izlagačima i organizatorima čestitam na trudu u osmišljavanju manifestacije uz želju za puno poslovnih uspjeha koje će dogovoriti i ugovoriti tijekom GAST-a 2016. godine, a građanima i posjetiteljima želim dobar posjet i kvalitetnu pripremu za još bolju turističku 2016. godinu, poručio je direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella.