Joško STELLA, direktor Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije za sajam GASTPro

josko stella

Nakon odlične ovogodišnje sezone u kojoj je u Splitsko – dalmatinskoj županiji ostvaren rekordan broj noćenja i posjeta gostiju pa se tako naša regija smjestila u sam vrh hrvatskog turističkog prometa odmah iza Istre, ugostitelji, hotelijeri i profesionalci u turizmu već intenzivno rade na još kvalitetnijoj pripremi i organizaciji nove poslovne godine i novim ulaganjima u podizanje svoje kvalitete i ponude.

Stoga je Sajam GAST PRO, namijenjen profesionalcima u tom sektoru, baš kao i proizvođačima hrane i pića, hotelima, restoranima i ugostiteljskim objektima, strukovnim udruženjima i obrazovnim institucijama, distributerima i investitorima  pravo mjesto susreta za one koji žele ostvariti kontakte sa glavnim donositeljima odluka u svim segmentima turističke industrije. Mjesto je to razmjene iskustava i znanja radi unapređenja vlastitih proizvoda, ali i prilika za okupljanje i povezivanje onih koji kreiraju uslugu sa onima koji je plasiraju, oblikuju i promoviraju.

Kada se tome dodaju zanimljive i aktualne teme o mogućnostima produživanja turističke sezone, ali i one koje obrađuje Konferencija za male iznajmljivače koja će se održati u sklopu sajma, a tiču se suradnje iznajmljivača u domaćinstvima sa turističkim agencijama, oglašavanja i promocije tog vida smještaja, kanala prodaje i zakonske regulative njihova poslovanja, jasno je da će GAST PRO biti mjesto intenzivnih razgovora i razmjene iskustava kako bi se što spremnije i bolje ušlo u novu poslovnu godinu.

Najveća emitivna tržišta turističkih zemalja prepoznala su našu županiju kao vrlo poželjnu destinaciju za odmor i opuštanje, pa su gradnja i opremanje ugostiteljskih objekata i hotela, osuvremenjivanje postojećih turističkih kapaciteta uz promicanje prepoznatljive gastronomije i produženje sezone strateške razvojne odrednice turizma Splitsko – dalmatinske županije.

Organizatorima i izlagačima čestitam na uloženom trudu u osmišljavanje i realizaciji ove manifestacije te njima i  posjetiteljima želim puno poslovnih uspjeha kao najavu još bolje turističke 2016. godine.

Joško STELLA, direktor Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije