Jadranka Radovanić za sajam GAST 2014.

predsjednica_hgk

Poštovani izlagači i posjetitelji 19. međunarodnog sajma GAST!

 

 

S velikim vas zadovoljstvom pozdravljam u ime Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Split na ovogodišnjem, 19. izdanju sajma GAST, manifestaciji kojoj su kontinuitet održavanja i trend rasta koji bilježi, recesiji unatoč, najbolja preporuka.

 

Poticanje i podržavanje sajamskih aktivnosti u Hrvatskoj te organizacija nastupa domaćih tvrtki na uglednim sajmovima u zemlji i inozemstvu jedna je od osnovnih aktivnosti Hrvatske gospodarske komore kojom se promiče hrvatsko gospodarstvo.

 

HGK Županijska komora Split, svjesna nezamjenjivosti i gospodarske važnosti sajmova i poslovnih mogućnosti koje pružaju, podupire sajam GAST od njegovih samih početaka, a županijske gospodarske komore iz cijele Hrvatske tradicionalno organiziraju zajedničke nastupe svojih članica na GAST-u.

 

Posljednjih godina, kao partner u Europskoj poduzetničkoj mreži, ŽK Split organizira u sklopu sajma i međunarodne gospodarske susrete. Prošle su godine na gospodarskim susretima u okviru GAST-a održana 124 sastanka, na kojima je sudjelovalo 80-ak gospodarstvenika iz više od 60 tvrtki. Potvrda je to da su sudionici ovih poslovnih susreta prepoznali prednosti unaprijed organiziranih sastanaka koji im omogućuju da u 15-minutnim terminima razmijene iskustva, predstave svoje proizvode i usluge, te saznaju je li i kakva je suradnja moguća. Održavanjem susreta u sklopu sajma ujedno se podržava, obogaćuje i promovira domaća sajamska aktivnost.  

 

Budući je turizam jedna od rijetkih djelatnosti koja posljednjih godina bilježi rast, a Split sredina koja je doživjela pravi turistički bum značaj GAST-a, kao manifestacije koja povezuje domaće i strane ugostitelje, turističke djelatnike, proizvođače hrane i pića te ugostiteljske opreme, u tom je kontekstu još i veći.

 

Stoga čestitamo organizatoru na realizaciji još jednog GAST-a, a izlagačima i njihovim poslovnim partnerima želimo uspješno poslovanje te da se vidimo i dogodine na 20. jubilarnom GAST-u.

 

 

Hrvatska gospodarska komora

Županijska komora Split

 

Predsjednica

Jadranka Radovanić, dipl. oec.