Hrvatske tvrtke će moći lobirati za poduzetničke interese u Europskom parlamentu

HGK najuspješnijim poduzetnicima omogućava  članstvo u Europskom parlamentu poduzetništva

Hrvatski poduzetnici će u listopadu ove godine zajedno s više od 800 poduzetnika iz 45 europskih zemalja, u Europskom parlamentu  lobirati za poduzetničke interese na trećem po redu susretu „Europski parlament poduzetništva“ (EPE), u organizaciji HGK i Eurochambresa.

 

Hrvatska gospodarska komora će tako omogućiti da predstavnici 11 hrvatskih tvrtki iz različitih gospodarskih djelatnosti  razgovara i glasuje  o ključnim pitanjima poput internacionalizacije poslovanja, vještinama, o energetici i financiranju, a na taj način će pomoći u definiranju poslovnog dnevnog reda za novo zakonodavno razdoblje Europske unije. Rezultat ovog sastanka bit će proslijeđen šefovima država i vlada na sastanku Europskoga vijeća koji će se održati u Bruxellesu 23. listopada 2014.

 

„Europski parlament poduzetnika“ najveći je događaj na razini Europske unije koji u prvi plan stavlja poduzetnike. On predstavlja jedinstvenu mogućnost  razgovora poduzetništva i visoko pozicioniranih  predstavnika EU institucija, ali i osigurava međusobne provjere i razmjene mišljenja o europskim politikama na svim razinama.

 

Događanju će nazočiti i predsjednik Europskoga parlamenta Martin Schulz, predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker i talijansko predsjedništvo.

 

– Europski parlament poduzetnika najinteraktivnija je EU razina u komunikaciji između  političara  i poslovnog svijeta. Riječ je o jedinstvenom iskustvu za poduzetnike koje im omogućava da se njihovo mišljenje čuje. Za institucije u dolasku, to je neprocjenjivi izvor poticaja  da kreiraju business friendly politike u sljedećih pet godina, rekao je predsjednik Eurochambresa Richard Weber.

 

*Europski parlament poduzetnika svake dvije godine organizira EUROCHAMBRES, Udruženje europskih komora trgovine i industrije, u suradnji s mrežom komora na nacionalnoj razini. 

             

 

Draft programa pogledajte na :

http://www.parliament-of-enterprises.eu/page.php?cid=03&tid=programme

 

 

Preuzeto sa: www.hgk.hr