Gradonačelnik Ivo Baldasar o Sajmu GAST 2014.!

 

DSC_3633

Sa zadovoljstvom smo u Splitu dočekali 19.međunarodni sajam GAST, jednu od rijetkih sajamskih manifestacija koja bilježi rast izlagača i posjetitelja.

Turizam je naša strateška grana i izuzetno je važno u pripremu sezone ući ozbiljno i dati maksimum. GAST je odlično mjesto za završne pripreme i provjere jer okuplja sve relevantno za kvalitetan turistički proizvod: od gastronomskih stručnjaka i barmena, preko proizvođača opreme do hotelijera i arhitekata.

Split se profilirao kao turistički centar, iz sezone u sezonu bilježi porast gostiju, a potvrda kvalitete su i mnogobrojna priznanja struke koje dobiva. Naša ambicija tu se, međutim, ne zaustavlja jer želimo da Split ne živi turizam samo tijekom ljetnih mjeseci, nego kroz cijelu godinu. Za ostvarenje toga cilja potrebno je osmisliti kvalitetnu ponudu i sadržaje, a sajamske manifestacije poput GAST-a izvrstan  su primjer događanja koja mogu popuniti gradske hotelske i ugostiteljske kapacitete i izvan špice sezone.

Nadam se da će na ovogodišnjem sajmu broj sklopljenih poslova i uspostavljenih kontakata nadmašiti prošlogodišnje rezultate. Isto tako vjerujem da će, usprkos napornim danima, izlagačima ostati vremena razgledati Split, osjetiti njegov šarm i otvorenost ljudi, uživati u  gastronomskim specijalitetima i ljepoti baštine kako bi se uvjerili što ovaj grad čini privlačnim tisućama turista te jednom i sami odlučili provesti svoj odmor u gradu pod Marjanom.

 Želim vam uspješan rad i vidimo se iduće godine na jubilarnom 20. GAST-u.

 

GRADONAČELNIK

Ivo Baldasar