GAST 2017, tartufi Karlić, sajam GAST

Karlić tartufi na GAST 2017: Cijela obitelj u potrazi za tartufima

Sajam, GAST 2017, tartufi KarlićDanašnju aktivnost tartufara obitelji Karlić iz Paladina, u blizini Buzeta, započeo je Ivan Rašpolić 1966. godine prošloga stoljeća. Tada je Motovunska šuma bila mnogo veća nego danas. Bijeli i crni tartufi pronađeni na tom području smatrani su najkvalitetnijim tartufima Istre. Jedno od najizdašnijih nalazišta bilo je na današnjem dnu jezera Butoniga!

Radmila Karlić još od svoje desete godine s ocem Ivanom odlazi u potragu za tartufima. Ta se strast nastavila, pa od 1994. godine skupa sa suprugom Goranom, a danas i s djecom, pod tvrtkom nazvanom GIR, nastavlja tradiciju koju su velikim trudom uhodavali njen otac Ivan, majka Danica te stric Lucijano.

Uz pomoć 12 pasa (7 vrhunskih i 5 na studiju dresure) od kojih su neki križanci (kroz dugogodišnji rad uočili su da su ti psi otporniji na bolesti, kišu i niske temperature), a poneki čistokrvni, svakodnevno odlaze u lov na tartufe. Fiksnog rasporeda rada nema, što znači da bilo tko od članova porodice može otići u lov sa psima, bio to sin, majka ili
otac – bitno je, naravno, svakodnevno održavati svoj i trening pasa.

Dugogodišnje iskustvo obitelji Karlić u branju tartufa koje se prenosilo s koljena na koljeno rezultiralo je osnivanjem poduzeća GIR d.o.o. (Goran i Radmila) 1994. godine, koje se s velikom predanošću posvećuje “lovu na tartufe”, otkupom i prodajom svježih i smrznutih tartufa te preradom i plasiranjem na domaćem i stranom tržištu. Dozvolite nam da Vas upoznamo s našim blagom – tartufom, gastronomskom poslasticom u svim njezinim oblicima.

Ako želite, uz samu gastronomsku ponudu, možemo Vam prirediti i degustaciju proizvoda te nezaboravnu avanturu “lova na tartufe” uz našu pratnju.

Počastite se našim proizvodima i iznenadite Vaše voljene!

www.karlictartufi.hr