GAST UŽIVO: ‘Bilježimo rast od 12 posto što je raritet u sajamskoj industriji u Hrvatskoj’

 

gast0020

 

Jubilarni 20. sajam GAST službeno je otvorio splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja kao izaslanik predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

 

– Ne treba biti ekonomski analitičar da bi se reklo u kakvim teškim uvjetima posluju gospodarstvenici u Hrvatskoj, neću nabrajati sve probleme, nego ću, kao i predsjednica Hrvatske, pozvati na reforme, od smanjenje poreza, reorganizacije uprave… – rekao je Ževrnja.

 

Direktorica tvrtke Sajam Sanja Vuković Veić zahvalila se svima koji su podržali sajam u proteklih 20 godina, te tako omogućili stvaranje jednog poslovnog okruženja. Istaknula je da su i lokalne i nacionalne institucije prepoznale vrijednost GAST-a.

 

– GAST bilježi rast od 12 posto što je raritet u sajamskoj industriji u Hrvatskoj. Unatoč razvoju tehnologije, ljudski kontakt je i dalje očito ključan kod ugovaranja poslova – rekla je Vuković Veić.

 

Predsjednica Županijske komora Split HGK-a Katja Buličić istaknula je važnost povezivanja gospodarskih subjekata u regiji te zajednički nastup na tržištu Europske unije. Najavila je sastanke s komorama iz Hrvatske, BiH, Vojvodine. Turizam smatra posebno bitnim.

 

– Split bilježi povijesne turističke rezultate, a kod sklapanja poslova u tom sektoru značaj GAST-a je apsolutno neupitan – rekla je Buličić.

 

Predsjednik Vanjsko-trgovinske komore BiH Bruno Bojić je rekao da njegova zemlja već petu godinu dolazi na GAST te da je lijepo biti dio događaja na kojem su glavni akteri – gospodarstvenici.

 

– Za poduzetnika iz BiH GAST je polučio rezultate, realizirani su mnogi poslovi, te smatram ovaj sajam najvažnijom gospodarskom manifestacijom u Hrvatskoj – rekao je Bojić.

 

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar je rekao da je GAST opstao najviše zahvaljujući organizatorima koji su bili uporni i nisu dozvolili njegovo gašenje.

 

– GAST je važan i zbog toga što okuplja susjede i prijatelje koji, kako se kaže, rade posao – rekao je gradonačelnik Splita.

 

– Potpisujte što više ugovora, ali otiđite i do grada, bar na pet minuta, pogledajte naš Split… – dodao je Baldasar.

 

Dodajmo još da je svečanost otvaranja sajma vodio Mirko Fodor, a pjevala je klapa Filip Dević.

 

 

Preuzeto sa: www.dalmatinskiportal.hr