GAST 2019: Uvodnik gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare

Poštovani organizatori, izlagači, posjetitelji,

Kroz 24 godine održavanja GAST se profilirao u centralni gastronomskih događaj, ne samo u našem gradu već i u čitavoj regiji. Prepoznatljivost sajma od strane izlagača, ali i posjetitelja, u Split desetljećima donosi novitete i kvalitetu u okviru sektora koji za naš grad i zemlju ima iznimnu gospodarsku i razvojnu važnost.

U tijeku najznačajnije faze pripreme za još jednu, vjerujemo svi, uspješnu turističku sezonu, sajam GAST na jednom mjestu okuplja najznačajnije proizvođače, distributere, državne institucije i srodne struke koje plasiraju proizvode, ideje i informacije o raznovrsnoj gastronomsko-turističkoj ponudi.

Pratiti promjenjive trendove dinamične i zahtjevne industrije uvijek je izazov koji se stavlja pred profesionalce koji svoje znanje i sredstva ulažu u razvijanje visoko kvalitetnih proizvoda i usluga u sferi gastronomije, ugostiteljstva i turizma. Napori organizatora sajma da otvori put proizvođačima, tvrtkama i poduzetnicima u prezentaciji i plasiranju svojih proizvoda dragocjena su poslovna prilika koju desetljećima prepoznaje i koristi sve već broj izlagača.

Međunarodni karakter dodatno osnažuje poslovni potencijal sajma, a u Split dovodi drage goste koji će sigurno, osim poslovno uspješnih trenutaka, iskoristiti svoj boravak za upoznavanje i užitak u ljepotama našeg grada i gostoprimstvu naših sugrađana. Kao više puta potvrđen šampion hrvatskog turizma, Split je prirodan domaćin ovakvog sajma, a to će, siguran sam, ostati i u narednim godinama.

Vjerujem da će i ovogodišnji GAST potvrditi visoki nivo sajamske organizacije, kvalitetu i konkurentnost domaćeg proizvoda, privući rekordan broj posjetitelja i polučiti iznimne poslovne rezultate.

Svima želim uspješan GAST i puno ugodnih trenutaka u našem Splitu!

GRADONAČELNIK

Andro Krstulović Opara