GAST 2024: Humanitarni gastro show “Poznati u kuhinji” – u petak kuhaju Mirna Mihelčić, Nika Barišić, Grše, Antonio Plazibat, Borna Gojo…

U sklopu 28. međunarodnog sajma GAST 2024, koji se održava u Areni Zagreb od 23. do 25. veljače 2024. godine, održat će se već tradicionalna humanitarna manifestacija – gastro show “Poznati u kuhinji”. Suorganizator akcije zabavnog karaktera tijekom koje će kuhati poznata lica s hrvatske društvene scene koji to inače javno ne čine, je Udruga roditelja djece i odraslih s poremećajem iz autističnog spektra “Autizam 365”.

Kuharske kape na glavu i kuhače u ruke uzet će glumice Mirna Mihelčić i Nika Barišić, reper Grgo Šipek – Grše, kickboksač Antonio Plazibat, bivše rukometne reprezentativke Ivanka Momčilović i Vesna Milanović Litre te hrvatski teniski reprezentativac Borna Gojo.

Iz udruge “Autizam 365” ističu kako i ovom prigodom žele poručiti nadležnima da autizam ne poznaje ljetne ni zimske praznike, već traje 365 dana u godini, sedam dana u tjednu i 24 sata dnevno.  

Upravo je ova poruka lajtmotiv kampanje #autizam365, pokrenute 2023. godine s ciljem ukazivanja na probleme s kojima se svakodnevno susreću roditelji, ali i polaznici Osnovne škole Centar za autizam Split koja je zakonski tretira jednako kao i svaka druga osnovna škola u Hrvatskoj, što znači da ljeti ne radi. Stoga je prvi cilj kojeg kampanjom žele postići organizacija ljetnog kampa za vrijeme ljetnih školskih praznika tijekom kojih bi se djeci osigurale likovne, glazbene i sportske radionice te zabavna i radna okupacija za odrasle autiste. U tome su i uspjeli prikupivši neophodnih 30 tisuća eura.

Akcija #autzam365 nastavlja se i ove godine kako bi polaznici Osnovne škole Centar za autizam proveli ugodne ljetne praznike te će sva sredstva prikupljena na humanitarnoj reviji “Poznati u kuhinji” na sajmu GAST 2024 biti doniran u tu svrhu.