GAST 2023: Kuharske mlade nade pod kuhačom chefa Fabricija Vežnavera – 500 porcija rižota za posjetitelje!

Treći dan sajma GAST 2023, petak, 10. ožujka od 16.30 sati, obilježit će cooking show “Kuharske mlade nade” tijekom kojega će učenici Turističko-ugostiteljske škole Split kuhati sa chefom Fabriciom Vežnaverom, jednim od najpoznatijih hrvatskih kuhara i kuharom 2021. godine prema izboru Gault&Millau Croatia. Tema cooking showa je mediteranska kuhinja kojoj pripada i tradicionalna dalmatinska kuhinja.

Osim gastronomskog, Cooking show ima i edukativni karakter kako bi mlade kuharske snage svojim znanjem dale aktivni doprinos podizanju razine kvalitete turističke usluge u Splitu i Dalmaciji. Naime, chef Fabricio Vežnaver mentorirat će učenike 4. razreda, dok će edukativnom kuhanju, s ciljem podizanja razine znanja i vještina, prisustvovati i učenici 1. razreda Turističko-ugostiteljske škole Split. U mediteranskoj teći učenika i chefa Fabricija Vežnavera, ovom će prilikom biti čak 500 porcija rižota kojeg će degustirati posjetitelji sajma GAST 2023.

U pripremi rižota, sudjeluju i partneri 27. međunarodnog sajma GAST 2023 – Tommy, Petason i Bobis.

Za mirisnu atmosferu na sajmu tijekom jutra, pobrinut će se i učenici Visoke škole Aspira koji će se od 10:00 sati na kulinarskoj GAST bini baviti temom bifteka i pripremati “Sote Stroganoff”.