GAST 2023:  Izlagači oduševljeni – Na sajmu sklopili rekordan broj poslova, izvrstan uvod u još jednu turističku sezonu!

Ovogodišnji, 27. međunarodni sajam GAST na kojem je svoje proizvode i usluge promoviralo više od 300 izlagača, suizlagača i brendova iz šest zemalja, prema svim gospodarskim i statističkim pokazateljima još je jednom, kvalitetom svojih izložaka i bogatim stručnim programom, potvrdio status vodećeg regionalnog sajma koji okuplja sve najbolje od gastronomije, vinarstva i turizma, kao i tvrtke iz područja ugostiteljstva i opremanja prostora u funkciji turizma.

Po prvi put ove godine, sajam GAST održavao se na novoj lokaciji, u Športskom centru Gripe u Splitu od 08. do 11. ožujka i kroz sva četiri sajamska dana nudio je bezbroj poslovnih prilika te zabilježio velik broj sklopljenih poslova, stručnih programa i edukacija kao i brojne degustacije i prezentacije. Tu u prvom redu ističemo dvije konferencije posvećene turizmu – “Turizam u fokusu” i “Kako (p)ostati održivi Dalmatia Green iznajmljivač?” te humanitarnu reviju i promociju plavog koktela “Ja mogu sve” višestruko nagrađivanog  barmena Jure Vojkovića kao potporu kampanji  #autizam 365.  Mlade kuharske nade by Tommy, odnosno učenici Turističko-ugostiteljske škole Split kuhali su pod mentorstvom chefa FabricijaVežnavera, jednog od najpoznatijih hrvatskih kuhara i kuharom 2021. godine prema izboru Gault&Millau Croatia. Među mnoštvom zanimljivosti, ističemo da se na sajmu GAST 2023 mogao kušati najbolji sladoled na svijetu, pivo s okusom kave, koktel od kave i još brojni inovativni gastronomski  i turistički proizvodi koji su na sajmu imali svoju premijeru.

A sajamsku premijeru imala je i nova linija stolica tvrtke Creative Design, partnera sajma GAST 2023 čiji je predsjednik uprave Stipan Grubišić izrazio zadovoljstvo nastupom i ostvarenim poslovnim rezultatima.

– Zadovoljni smo posjetom. Ovo je bio za nas uistinu rekordan sajam po broju upita i sklopljenih poslova. Prvi posao sklopili smo već u prvih pola sata nakon otvorenja sajma. Zabilježili smo dobre reakcije na novitete koje smo izložili na sajmu, a koji se odnose na polipropilenske, aluminijske i pletene stolice i ljuljačke, istaknuo je Grubišić.

Iznimno zadovoljni brojem sklopljenih poslova su u tvrtki  DotYourSpot, poznatom hrvatskom starup-u koja ugostiteljima nudi zanimljiva i inovativna rješenja, olakšava svakodnevnicu i privlači goste poput digitalnog cjenika kojeg posjetitelji restorana učitavaju putem QR koda.

– Prvi put smo samostalno na sajmu GAST i više smo nego zadovoljni. Dobro je krenulo od prvog dana kad je interes za naš proizvod pokazalo više od 15 ugostiteljskih objekata. Drugi dan čak nešto više od toga, a treći dan smo ugovorili više od 30 objekata!  Sve skupa s upitima, na sajmu smo sklopili poslove sa čak 100-tinjak ugostiteljskih objekata! Dolazak nam se višestruko isplatio, kratko je kazao Zlatko Kovačić, jedan od osnivača DotYoutSpota.

Sudeći prema reakcijama izlagača i posjetitelja, čeka nas još jedna uspješna turistička sezona!