GAST 2020 okuplja 786 brendova, izlagača i suizlagača iz osam zemalja

Jubilarni, 25. međunarodni sajam GAST 2020, održat će se u Splitu, u Spaladium areni od 26. do 29. veljače 2020. godine.

Prethodnih 25 godina, sajam GAST potvrdio je status vodećeg regionalnog sajma koji okuplja sve najbolje od gastronomije, vinarstva i turizma, kao i tvrtke iz područja ugostiteljstva i opremanja prostora u funkciji turizma. Kvalitetom svojih izložaka i visokom razinom stručnog programa konferencija i prezentacija, prema riječima direktorice Sajma Split Sanje Vuković Veić, u poslovnim krugovima zauzeo je nezaobilazno mjesto pripreme turističke sezone.

– Sajam GAST je već 25 godina lider gastro scene i centralno mjesto pripreme za turističku sezonu i ove godine okupili smo 786 brendova, izlagača i suizlagača iz osam zemalja. Za sve naše posjetitelje pripremili smo bogati edukativni i degustacijski program – osam vinskih radionica, izradu 15-litarskog sajamskog rođendanskog koktela, brojna barmenska događanja, kuharska predstavljanja novih trendova najpoznatijih splitskih chefova. GAST je mjesto gdje trebate doći za pripremiti svoju gastro sezonu, istaknula je Vuković Veić.

Sajam GAST 2020 se, prema njenim riječima, odvija na izlagačkoj površini od oko 15.000 kvadrata što znači da je, zbog velikog interesa izlagača, popunjena cijela Spaladium arena.

– Ove godine izlagači su se odlučili svoje nove proizvode premijerno predstaviti na sajmu GAST poput ginova, rumova, sladoleda, slastica, mesnih i ribljih delicija, kao i novih trendova za opremanje objekata namijenjenih turizmu. Na sajmu se, kao i prethodnih godina, očekuje niz B2B susreta te ugovaranje milijunskih poslova izlagača, dok posjetiteljima GAST 2020 nudi niz iznenađenja, kazala je Sanja Vuković Veić.

Poseban naglasak na sajmu GAST 2020, bit će stavljen na predstavljanje i obogaćivanje gastronomske ponude Splita i Dalmacije, koja će neminovno podignuti i razinu ukupne turističke ponude Splita kao destinacije. Osim toga, prema riječima predsjednika Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Split Joze Tomaša, sajamske manifestacije su za gospodarstvenike važna mjesta gdje mogu imati prave B2B susrete, gdje mogu vidjeti, dodirnuti i osjetiti neki proizvod te dogovoriti određene poslove.

– HGK potiče sajamsko poslovanje bez obzira na Internet poslovanje i dogovaranje novih poslovnih suradnji jer smatramo da je ovo sigurno jedan od pravih i dobrih načina na koji se mogu ugovoriti konkretni poslovi na licu mjesta, istaknuo je Tomaš dodajući kako je GAST kroz svojih prvih 25. godina poslovanja važan zbog praćenja procesa svjetskih trendova u turizmu i utjecaja na streloviti uspjeh hrvatskog i splitskog turizma.

U okviru 9. Turističke mreže, HGK će prezentirati međunarodni projekt Mirabilia u kojem sudjeluje preko 40 komora s ciljem promocije manje poznatih UNESCO-ovih lokaliteta.

– Također, govorit ćemo o turizmu budućnosti kao turizmu bez plastike što je iznimno aktualna tema, a imat ćemo i susrete s gospodarskim predstavnicima Zeničko-dobojskog kantona, najavio je Tomaš.