GAST 2019: Zvijezda – Okus koji nas povezuje cijelo stoljeće

Zvijezda, s više od 100 godina tradicije, vodeća je hrvatska kompanija za proizvodnju ulja, margarina i majoneze.  Svoju tradiciju gradila je na strogo kontroliranoj kvaliteti proizvoda i sirovina, što potvrđuju certifikati  (ISO 9001, HACCP-Codex Alimentarius, IFS Food, ISO 14001, ISO 27001, ISO 50001, Kosher). Kroz interni laboratorij  godišnje se analizira više od 100 000 proizvoda i sirovina.

Ime Zvijezda sinonim je za Zvijezda Suncokretovo ulje, čija je prva kapljica potekla  1916. godine, a danas s ponosom nosi oznaku najjačeg branda (No 1) u Hrvatskoj (Ipsos BrandPuls, I.val 2018.).  Uz ostale proizvode, Zvijezda margarini imaju veliku lojalnost kod kupaca te se percipiraju kao pouzdani i tradicionalni proizvodi. Prvi margarin proizveden je 1956. godine, potpuno su biljnog porijekla, ne sadrže hidrogenirane masti, kao ni sojin lecitin.  Prvi industrijski margarin proizveden je 1967. godine, što je tada bila novost na ovim područjima. Danas možete pronaći margarine za lisnata tijesta, za kreme, margarine i masne namaze za kolače, biljne masti, kao i poboljšivače, koji su namijenjeni za proizvodnju kruha i peciva.

Ono što Zvijezda majonezu čini posebnom je okus koji se nije mijenjao od 1959. godine kad je proizvedena prva majoneza u tubi. Danas, 60 godina kasnije, postoje razna pakiranja majoneze, od najmanjih (20 g) do onih od 5 kg namijenjenima restoranima i fast foodovima. Ista pakiranja mogu se pronaći kod ketchupa, čija je proizvodnja započela 1998. godine, a danas Zvijezda s ponosom može reći da je tržišni lider i u proizvodnji ketchupa na ovim područjima.

Prvi mazivi margarin- Margo proizveden je 1981. godine, što je tada bila velika inovacija u proizvodnji margarina.  Margo namazi obogaćeni su vitaminom D koji doprinosi održavanju normalnih funkcija kostiju i zubi.  

Danas se Zvijezda proizvodi nalaze u svim trgovinama diljem regije što potvrđuje kvalitetu i povjerenje  uz 100 godišnju tradiciju.

Zvijezda