GAST 2019: Uvodnik Joze Tomaša, predsjednik HGK, Županijske komore Split

Poštovani izlagači i posjetitelji sajma GAST,

iznimna mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti vas u ime Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Split prigodom održavanja 24. međunarodnog sajma GAST, jedne od najvećih i najprepoznatljivijih sajamskih manifestacija u regiji, ali i šire.

Osnovni koncept ovog sajma, kao mjesta direktnog povezivanja prehrambenog i turističkog sektora i mjesta pripreme za turističku sezonu, svoju potvrdu dobiva iz godine u godinu na najbolji mogući način – stalnim rastom kako broja izlagača tako i posjetitelja.

Sajam GAST, koji u naš grad, u periodu van sezone, dovodi brojne posjetitelje te svim dionicima u turizmu pruža uvid u najaktualniju ponudu i trendove te priliku za što kvalitetniju pripremu sezone, višestruko doprinosi rastu turizma i gospodarstva Splita i Dalmacije.

Hrvatska gospodarska komora podržava sve kvalitetne manifestacije koje pridonose jačanju i rastu hrvatskog gospodarstva i njegovoj promociji. Nacionalna akcija Kupujmo hrvatsko, znakovi Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta, projekti Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi, Priča o maslinovom ulju, Vina Croatia – Vina Mosaica te projekt promocije hrvatske drvne industrije Drvo je prvo, samo sudio naših napora na osnaživanju i boljem pozicioniranju hrvatskih tvrtki i gospodarstva u cjelini. Najnovijim projektom, Digitalna komora, namjeravamo u narednih par godina u potpunosti digitalizirati svoj rad te ubrzati i olakšati poslovanje svojim članicama.

HGK Županijska komora Split, koja snažno podupire GAST od samih njegovih početaka, i ove godine organizira i sufinancira zajedničko predstavljanje članica HGK, od kojih neke nose prestižne znakove kvalitete. Pozivam vas da posjetite izlagački prostor HGK i uvjerite se u kvalitetu proizvoda naših članica.

Uz čestitke organizatoru, tvrtki Sajam Split, na gotovo četvrt stoljeća dugom i ustrajnom radu na organizaciji sajma, svim sudionicima i posjetiteljima želim ostvarenje poslovnih ciljeva i očekivanja, te da uživaju u bogatoj gastro-enološkoj ponudi i pratećim sadržajima sajma!