GAST 2019: Uvodnik direktorice Turističke zajednice Split Alijane Vukšić

Turistička zajednica grada Splita niz godina podržava sajam GAST, jedan od vodećih gastronomskih i turističkih događanja u Hrvatskoj, koji 24 godine za redom privlači gospodarstvenike i profesionalce iz područja turizma.

Razvoj turizma grada Splita dugoročno je orijentiran na podizanje kvalitete turističkih proizvoda i usluga, ostvarivanje većeg ekonomskog efekta od turizma kroz produljenje turističke sezone te na stvaranju većih ekonomskih i društvenih koristi lokalnoj zajednici. Razvoj cjelokupnog gastronomskog turizma i unapređenje gastronomske ponude u hotelima i restoranima, jedna je od ključnih aktivnosti u postizanju ovih ciljeva. Sajam GAST prilika je za prezentaciju autohtonih proizvoda, upoznavanje potencijalnih partnera i razmjenu znanja što je ključ uspješnog razvoja gastro ponude koja sve više postaje primarni motiv putovanja turista.

Samo zajedničkim radom možemo  plasirati kvalitetan gastronomski proizvod i pozivam sve turističke djelatnike da budu dio tradicije zajedničkog povezivanja i učenja o gastronomiji kroz sajam GAST.

Čestitam organizatorima, a svim izlagačima i posjetiteljima želim ugodan boravak u Splitu!