GAST 2019: Novi Premium i Chic Urban proizvodi Ekos pekarnice

Ekos pekarnica Varaždin bavi se proizvodnjom slastica i pekarskog asortimana, sa slastičarstvom kao svojom perjanicom.

– Volimo tradiciju, pratimo ju i njegujemo tradicionalne proizvode, ali smo isto tako jako usmjereni na korištenje domaćih sirovina, od oraha, lješnjaka do rogačevog brašna kojeg nabavljamo na području Splita. Pored tradicije, volimo pratiti suvremene trendove i možda prkositi vremenu s nekim našim novitetima. Uz mađaricu i čupavce, koji su “must have” svake kuće, ove godine smo u asortiman dodali našu Premium varijantu kolača i Urban Charm kolače. To su dvije grupe slastica koje se rade u fazama kroz tri do pet dana gdje koristimo vrhunsku sirovinu poput najkvalitetnije čokolade i putra s visokim stupnjem mliječne masnoće. To su kolači od vrhunskih sirovina, teksture i okusa. Rapsodija okusa je zagarantirana jer kada uzmete zalogaj tog kolača, osjetite sve faze i različite okuse koji se onda isprepliću na vašem nepcu, pojasnila je Natalija Šoša, komercijalna direktorica Ekos pekarnice.

Ekos pekarnica ima i bezglutenski program koji danas konzumira sve više potrošača, što zbog praćenja trendova zdrave prehrane, što zbog zdravstvenih tegoba.

– Tu imamo dvije grupe proizvoda. To su standardni pekarski proizvodi – peciva i određene vrste kruha te slastičarski proizvodi gdje smo se poigrali bademima i narančom u kolaču, kao autohtonim namirnicama, kazala je Šoša.

Zadovoljni smo, posjećenost i interes na GAST-u veći nego lani

– Sajmom GAST 2019 smo jako zadovoljni, posjećenost je velika, interes je velik, odaziv je velik, veći nego prošle godine. Posjetilo nas je puno ugostitelja i hotelijera koji su naši standardni kupci s kojima radimo već duži niz godina, ali su se pojavili i neki novi zaintrigirani našim novitetima kojima možemo dopuniti njihovu ponudu, zadovoljno je zaključila Natalija Šoša.

Ekos pekarnica Varaždin