GAST 2019: DOBRO – 100% slavonske delicije

Žito grupa vodeća je poljoprivredna i prehrambena industrija u Slavoniji. U njenom se sastavu nalazi 29 poslovnih subjekata s 1600 zaposlenika koji pokrivaju sektore ratarstva, svinjogojstva, govedarstva, peradarstva, trgovanja i kooperacije, industrije, silosnih kapaciteta i obnovljive energije.

Sve članice i djelatnosti Žito grupe međusobno su povezane i slijedno obavljaju aktivnosti na putu od sirovine do krajnjeg potrošača po principu od polja do stola. Na vlastitim poljima i kroz organiziranu proizvodnju u Slavoniji uzgajaju se i otkupljuju žitarice i uljarice koje su osnovna sirovina u proizvodnji stočne hrane kojom se hrane svinje, goveda i perad na farmama Žito grupe, te osnovna sirovina za sve daljnje proizvodnje gotovih proizvoda. Naime, Žito grupa objedinjuje proizvodnju namirnica koje se nalaze na svakom obiteljskom stolu. Cilj je ponuditi tržištu proizvode garantirane kvalitete i poznatog domaćeg porijekla, što se osigurava kontrolom sljedivosti, procesom koji omogućuje praćenje čitave proizvodnje.

Sredinom 2015. godine Žito grupa pokrenula je najveću poslijeratnu greenfield investiciju u Slavoniji. Investicija je to vrijedna 490 milijuna kuna kojom su izgrađeni pogoni za pakiranje, narezivanje i godišnju proizvodnju 150.000 pršuta, 3.000 tona trajnih salama i 2.200 tona trajnog mesa. Tada nastaje i DOBRO, novi brend trajnih mesnih proizvoda.

DOBRO proizvodi napravljeni su isključivo od sastojaka uzgojenih na slavonskoj zemlji. Za njihovu svježinu i sočnost potrebni su samo začini i vrijeme dozrijevanja. Osnovni je dodatak sol, koja se dodaje u manjim količinama da bi se postigla punina okusa. Proizvodi se minimalno procesuiraju, nemaju umjetna bojila, pojačivače okusa te štetne dodatke i alergene, što ih čini pogodnima za sve skupine potrošača.

Na sajmu GAST u Splitu od 27.02. do 02.03.2019. godine imate priliku kušati DOBRO slavonske delicije čiji prepoznatljivi okus čini Slavoniju jedinstvenom gastronomskom destinacijom.

web: https://dobro.hr
email: prodaja@dobro.hr