GAST 2018, Andro Krstulović Opara

GAST 2018: Uvodinik Andre Krstulovića Opare, gradonačelnika Splita

Poštovani organizatori, izlagači i posjetitelji,

s osobitim vas zadovoljstvom pozdravljam na 23. međunarodnom specijaliziranom sajmu GAST.

Sajam GAST jedna je od najvećih i najdugovječnijih specijaliziranih sajamskih manifestacija u Hrvatskoj s tematikom prehrane, ugostiteljstva i turizma i predstavlja centralno mjesto ponude svih proizvoda i usluga vezanih uz turizam i njemu prateće djelatnosti. Ovo je nezaobilazno mjesto susreta svih turističkih djelatnika te zasigurno pravo mjesto za početak pripreme nadolazeće turističke sezone.

Posljednjih godina Grad Split ostvaruje rekordne turističke rezultate. U 2017. godini bilježimo preko dva milijuna noćenja, stoga mi je iznimno zadovoljstvo da je upravo naš grad, kao nositelj nagrade za Najuspješniju destinaciju hrvatskog turizma u 2017. godini i Najuspješniju City break destinaciju godine, domaćin jedne ovakve turističke manifestacije međunarodnog značaja.

Iznimno cijenim dosadašnji uloženi rad i napore organizatora kako bi sve ove godine održali organizaciju sajma GAST na jednom zavidnom nivou što ponekad i nije bilo jednostavno. Stoga uvijek nastojimo financijski pomoći organizaciju ovog sajma kako bi se održao dugogodišnji kontinuitet sajma i kako bi isti bio što uspješniji.

Nadam će da će i ovogodišnji GAST ostvariti dobre rezultate na zadovoljstvo organizatora, izlagača i posjetitelja.

Svima želim uspješan sajam, a našim gostima dobrodošlicu i ugodan boravak u Splitu.

GRADONAČELNIK

Andro Krstulović Opara

www.split.hr