GAST 2018

GAST 2018: Mjesto pripreme za zvijezde turističke sezone

Tradicionalni 23. međunarodni sajam GAST 2018. godine održat će se u Splitu od 28. veljače do 03. ožujka 2018. godine u splitskoj Spaladium areni. Sajam GAST već je godinama vodeći gastronomski i turistički događaj u Hrvatskoj i regiji koji okuplja sve najbolje od gastronomije, turizma, vinarstva te tvrtke iz oblasti ugostiteljstva i opremanja prostora u funkciji turizma. Glavni partner sajma je Dalmacijavino.

Tijekom godina, GAST se  pozicionirao kao nezaobilazno mjesto okupljanja gospodarstvenika relevantnih djelatnosti, razmjene iskustava, unaprjeđenja postojeće suradnje i sklapanja novih poslova neposredno pred turističku sezonu na atraktivnom rastućem turističkom tržištu Hrvatske.

Sajam GAST 2018. obuhvaća niz specijaliziranih sajmova: 23. Međunarodni sajam prehrane, 23. Međunarodni sajam pića, 23. Međunarodni sajam hotelske i ugostiteljske opreme, 23. Međunarodni sajam vina – Dionizijana, 12. Međunarodni sajam namještaja – Furnitura, 12. Sajam za turizam – Saturn te 3. Sajam sladoleda i slastica, jedinstvena specijalizirana sajamska manifestacija u Hrvatskoj.

Sajam GAST 2018, kao i prethodnih godina, prati niz zanimljivih događanja: 7. Turistička mreža, konferencija o turizmu,  Dionizijana – 23. međunarodno ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića i svečana dodjela nagrada vinarima,  predstavljanje najboljih restorana pod okriljem Splitska gastro scene, Izrada humanitarnog koktela za pomoć akciji „Korni nisi sama“, dugogodišnjoj novinarki Radio Dalmacija za liječenje nakon moždanog udara,  tradicionalna  humanitarna manifestacija Poznati u kuhinji, te brojne degustacije i prezentacije.

  1. međunarodni sajam GAST 2018. najbolje je mjesto na kojem će poslovni ljudi iz turističkog i ugostiteljskog sektora u pravo vrijeme imati priliku ostvariti kontakte s donositeljima odluka u svim segmentima turističke industrije, unaprijediti kontakte s postojećim klijentima i steći nove, prezentirati vlastite proizvode i usluge ciljanom tržištu te sudjelovati u velikoj medijskoj kampanji sajma GAST, kao i u zanimljivim stručnim i zabavnim programima. Sve navedeno posebno je značajno u svjetlu aktualnih turističkih trendova koji Split i Dalmaciju posljednjih godina pozicioniraju kao poželjnu turističku destinaciju, što potvrđuju i statistički podaci nadležnih institucija RH.

Međunarodni karakter sajma GAST dokazuje sudjelovanje izlagača iz 6 zemalja: Hrvatske, Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Austrije.

GAST  se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske,  Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja,  Splitsko-dalmatinske županije, Grada  Splita, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i Turističke zajednice grada Splita.

Glavni partner sajma GAST 2018 je Dalmacijavino, tvrtka s višedesetljetnom tradicijom koja je tijekom prošle godine promijenila vizualni identitet i obogatila proizvodni asortiman te na taj način vratila “stari sjaj u novom ruhu”.

„Prošle smo godine na GAST sajmu predstavili novi izgled proizvoda Dalmacijavina, a i ove godine  nastavljamo s iznenađenjima – predstavljamo Pipi u limenci i novom plastičnom pakiranju. Sigurna sam da će mnogima biti drago čuti da će Pipi uskoro biti dostupan u svim dijelovima Hrvatske. Širimo i portfelj vina pa će posjetitelji GAST-a moći premijerno degustirati naš Rose sorte plavina i Sv. Ceciliju, vrhunsko vino sorte maraština. U Dalmacijavinu radimo punom parom na stalnom razvijanju proizvoda i poboljšanju kvalitete te ovim putem pozivam sve željne dobrog pića i dobrog društva na naš štand“ – riječi su Irene Lešković, direktorice marketinga Dalmacijavina.

Generalni sponzori sajma GAST 2018 su tvrtke PPD Croatia, Petason, Metro i Premis.

„Sajam GAST vodeći je enogastromoski događaj koji i ove godine okuplja najbolje od najboljeg u Hrvatskoj gastronomiji. U četiri dana sajma GAST koja su pred nama, očekuju nas brojne degustacije hrane i pića, prezentacije najboljih splitskih restorana, premijara 100 vrsta sladoleda, čudesni alkoholni i bezalkoholni kokteli četverostrukog europskog barmenskog  prvaka, fiševi, čorbanci, svakodnevne marende, šest  radionica degustacije vina, kako za početnike, tako i za prave znalce. Posebno nas veseli i ovogodišnje humanitarno lice sajma GAST gdje tradicionalno organiziramo humanitarnu kulinarku reviju Poznati u kuhinji, kao i  izradu humanitarnog koktela za akciju  “Korni nisi sama”, za splitsku novinarku koja se opravlja od posljedica moždanog udara. Pridružite nam se i vi, dođite na sajam GAST, kušajte preko 100 uzoraka ekskuzivnih vina, uživajte u dobroj spizi i ako se bavite turizmom, doznajte na našoj turističkoj konferenciji savjete kako biti pun cijelu godinu. Živili i u slast!“ – istaknula je Sanja Vuković Veić, direktorica tvrtke Sajam Split, organizatora sajma GAST.