GAST 2018, AWT

GAST 2018: Kuhamo s AWT-om – Kotanyi začini i fini dodaci jelima

Na ovogodišnjem sajmu GAST 2018, tvrtka AWT international, vodeći je distributer robe široke potrošnje, predstavlja niz inovacija pripremljenih za hrvatsko tržište i šire, uključujući svakodnevno kuhanje na sajmu u dva termina, od 11:00 do 13:00 i od 16:00 do 18:00 sati s Kontanyi začinima. Ujedno će iz svog asortimana predstaviti:

  • Heinz umake
  • Coppola rajčicu
  • Farm frites krumpir
  • Barilla academia tjesteninu

*******************************

AWT ULAZI U HoReCa KANAL

AWT vodeći je distributer robe široke potrošnje na tržištima Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bugarske, Makedonije i Srbije. Pokrivaju sve segmente tržišta – međunarodne i nacionalne lance kao i nezavisne trgovine diljem zemlje te imaju specijalizirane prodajne timove za benzinske postaje i HoReCa kanal, a njihove se proizvode može pronaći i u trgovinama za kućne ljubimce, kioscima, ljekarnama, lukama, frizerskim salonima te samoposlužnim aparatima. Naglašavaju kako su im posebno važna pouzdana dugoročna partnerstva i suradnja. S mnogim proizvođačima uspješno surađuju više od 16 godina te se brinu da svaki proizvod u pravo vrijeme i na pravome mjestu pronađe svoga kupca. Logistika AWT-a dnevno obradi više od 2.400 paleta u više od 35.000 kvadrata skladišnog prostora i dostavi robu na više od 6.000 lokacija kroz godinu, imaju više od 250 operativnih zaposlenika, 42 AWT kombija, 127 AWT automobila, 5 mopeda i 125 raznih unajmljenih vozila.

AWT ima predani i specijalizirani HoReCa tim te vinoteku. U ponudi imaju više od 1000 vinskih etiketa, od toga 60% domaćih. Osnovni se asortiman kreće od svježe, ultra svježe i suhe hrane, što uključuje meso, mliječne proizvode, ribu, voće i povrće, konzervirane proizvode i prehrambene namirnice.

– Cilj nam je biti partner profesionalnim kupcima, kako u pitanju asortimana tako i u pitanju kvalitetne dostave u HoReCi. Uz pravovremenu isporuku i traženi asortiman, razvijen po potrebi kupaca (koji, dakako, mora biti cjenovno konkurentan), prije svega gradimo i kvalitetan partnerski odnos s našim kupcima i dobavljačima, rekli su iz AWT-a.

Poznato je kako je u Hrvatskoj vrlo izražena sezonalnost, možda i najveća u cijeloj Europi. Dovoljno je istaknuti činjenicu da, primjerice, u 3 mjeseca ljetne sezone distributer primi 35% više narudžbi nego u ostatku godine, pa je jasno da je pravi izazov imati pravovremenu dostavu.

AWT koristi dvije glavne platforme za distribuciju s različitim temperaturnim režimima. Jedna je za ambijentalni program (vino, suha prehrana i neprehrana), a druga za svježi i smrznuti program. Dostava prema kupcima, ovisno o režimu, odvija se u 1 do 2 dana od narudžbe, a nekada i istoga dana.

Naša je tvrtka poprilično mlada u ovom segmentu, no cijeli naš tim ima veliko isku- stvo u nabavi, prodaji, logistici i marketin- gu u trgovini, a pogotovo u HoReCa kanalu. Većina od nas barem se jednom okušala u vođenju ugostiteljskih objekata, što narav- no ne znači da sve znamo, ali smatramo da naše iskustvo svakako može pridonijeti uspješnijem poslovanju, kažu iz AWT-a.

HoReCa priča je za ovu mladu ambicioznu ekipu ustvari tek počela. Brojni su izazovi pred njima, tu je i konkurencija, kupci, no ako uzme u obzir dosad učinjeno i reakcije na terenu, prostor za ozbiljnog igrača itekako postoji. (izvor: www.inhotel.org)

http://www.awt.hr/naslovna/