Fešta GAST-a i Porina: Splićani se počastili tortom i učinili pravu stvar za udrugu MoSt

gast_porin011

 

 

 

Brojni su se Splićani jutros dolaskom na Rivu odazvali zajedničkom pozivu organizatora Porina i splitskog sajma GAST na druženje u sklopu kojeg su Meri Cetinić i Slavko Sobin, zajedno s vrsnim kuharima restorana Biberon, pripremali delicioznu tortu i kolače. Trebalo je tek nešto više od pola sata da bi i posljednji komadić ove čokoladne slastice nestao s pladnja, a kako su Splićani bili pozvani da svaku porciju torte poprate i dobrovoljnim prilogom radu udruge MoSt, prikupljena su i značajna sredstva za naše sugrađane kojima je pomoć najpotrebnija.

 

Dodjela glazbene nagrade Porin održat će se u Spaladium Areni u petak 6. ožujka dok GAST otvara svoje vrata od 4. do 8. ožujka, a današnjom ‘slatkom uvertirom’ započeo je i tjedan prepun zabavnih i edukativnih gradskih događanja koja su nam pripremili organizatori ove dvije manifestacije.

 

U današnjoj gastronomskom događajuglazbena diva Meri Cetinić i glumac Slavko Sobin su se izvrsno snašli i dok smo od Meri i očekivali da je vješta u kuhinji, Slavko Sobin iznenadio jezavidnim umijećem dekoriranja slastica. Zajedno su pozvali sve prisutne da se bez grižnje savjesti prepuste uživanju u slasticama jer je ipak najvažnije uživati u životu i pomagati drugima u svakoj prilici!

 

Dok su ‘zvijezde kuhale’ Tonči Barišić – direktor marketinga Porina, još jednom je naglasio kako je dovođenje Porina u Split logičan slijed i svojevrsna zahvala svim njihovim umjetnicima, osvajačima prestižne statue, jer predano rade na promicanju hrvatske glazbe.

 

O predstojećem GAST-u pak Sanja Vuković Veić, direktorica Sajma Split je rekla:

 

– Za naše posjetitelje pripremamo brojna iznenađenja, a kao i svaki rođendan i ovaj će biti spoj dobre zabave i delicija koje će se moći besplatno degustirati. Posebno najavljujemo dnevne besplatne roštilje, ručkove, kulinarske izazove, slastice … ali i tradicionalno mogućnost besplatne degustacije inače skupih vina. Vjerujemo kako će posjetiteljima biti zanimljivo prošetati sajmom i uvjeriti se u bogatu ponudu i sajamske cijene!

 

Ugođaju je svojim prekrasnim glasom doprinijela i Michelle Rowsell, a program je vodila mlada splitska novinarka Dina Bujas.

 

Na inicijativu organizatora – sajma Gast i Porina – današnje druženje s naglašenom humanitarnom notom omogućio je donacijom namirnica i sponzorstvom trgovački lanac Ribola – tvrtka koja zapošljava više od 500 djelatnika i posluje u ukupno 63 trgovine na području Dalmacije. Uz fetu torte izvrsno su pasali i sokovi kojima je Splićane na Rivi jutros počastila tvrtka Maraska d.d. – moderna hrvatska tvrtka koja uz tradicionalnu proizvodnju i prodaju alkoholnih pića nudi i bogat asortiman bezalkoholnih pića raznih vrsta i okusa.

 

 

Preuzeto sa: www.dalmatinskiportal.hr

Pogledajte GALERIJU.