GAST 2018, Ekos Pekarnica

Ekos Pekarnica na GAST 2018: Novitet – low carb proizvodi

Ekos Pekarnica d.o.o. osnovana je 01.01.2004.godine reorganizacijom poduzeća Ekos d.o.o., kao jedna od poduzeća kćeri Ekos Holdinga. Osnovna djelatnost poduzeća je proizvodnja dubokosmrzutih i svježih pekarskih proizvoda te dubokosmrznutih i svježih torti i kolača. Poslujemo sa svim retail kućama u Hrvatskoj te nekolicinom u inozemstvu, kao i sa svim većim hotelskim kućama. Posjedujemo FSSC i IFS certifikate koji jamče visoku kvalitetu svih naših proizvoda.

Specijalizirani smo za proizvodnju HoReCa tabli kolača (600×400) koje dolaze u dubokosmrznutom stanju, a mogu biti narezane na različite vrste rezanja sukladno željama naših kupaca (od 25 g do 90 g po kolaču). Glavna prednost ovih proizvoda je što kupac sam može odmrzavati potrebne količine proizvoda pa nema otpisa i nepotrebnih dodatnih troškova (nabave, razvage i sl.).

Jedan od noviteta u slastičarskoj ponudi su i low carb proizvodi – torte i kolači sa smanjenim udjelom šećera.

Također se ističemo proizvodnjom bezglutenskog asortimana. Proizvodi bez glutena proizvode se u izdvojenom proizvodnom pogonu kako bi se spriječila bilo kakva mogućnost kontaminacije odnosno kontakt s namirnicama koje sadrže gluten, što je zajamčeno i nakon samog postupka proizvodnje tokom procesa hlađenja, pakiranja, skladištenja i prodaje. U ponudi uz standardno valja posebno izdvojiti i HoReCa pakiranje od dvije šnite Bijelog, Tamnog i Kukuruznog kruha bez glutena, Čokoladnu tortu bez glutena, čajno pecivo bez glutena te Čupavce bez glutena.

Uz sve navedeno, u širokoj lepezi naših proizvoda odnedavno imamo i smrznute proizvode od jaja (role od jaja, palačinke, različite vrste omleta, pečena jaja s razbijenim ili cijelim žumanjkom), svježa kuhana pasterizirana jaja te Safe Egg (svježe pasterizirano jaje s najvišim standardima kvalitete i sigurnosti).

U sustavu Ekos Holdinga kao krovne organizacije uz Ekos Pekarnicu nalaze se i sestrinska poduzeća:

Elcon – Prehrambeni proizvodi d.o.o. – jedno od vodećih poduzeća u proizvodnji proizvoda od kokošjih jaja koja svojim organoleptičkim svojstvima, svojstvima pečenja i emulgiranja odgovaraju jajima u ljusci; posjeduje kontrolni Veterinarski broj 628, ima uvedene HACCP, ISO 9001:2000, Kosher i Halal sustave kvalitete.

Prehrana d.o.o. – osnovna djelatnost je proizvodnja ulja, octa, kiselog kupusa (rezanog i u glavicama) te kisele repe. Spomenuti proizvodi prisutni su u svim većim trgovačkim lancima u Republici Hrvatskoj te u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Švedskoj, Engleskoj i Japanu.

Za dodatne informacije možete se obratiti na mail adresu: info@ekos-pekarnica.hr ili na broj telefona 042/314-314.

http://www.ekos-holding.hr/