Ekos pekarnica d.o.o. nudi „comfort food“ proizvode koji su apsolutni hit među milenijalcima

Treću godinu za redom Ekos Pekarnica d.o.o. predstavit će se na nacionalnom sajmu GAST 2020. Vodeća je slastičarska proizvodnja u Hrvatskoj, pod brandom Ekos Cakes te unazad četiri godine bilježi rekorde u suradnji s Retail-om i vodećim hotelskim kućama. Perjanica spomenutog poslovanja su proizvodnja pakiranih svježih kolača i vrlo inovativnih smrznutih tabli za hotele. Izuzetnom rastu pridonio je i izvoz proizvoda gdje sada uz Sloveniju, Njemačku i Slovačku izvoze i u Finsku, Litvu, Cipar i USA.
Ekos je tradicionalna, ali vrlo dinamična tvrtka, koja „nameće“ razne Premium trendove u slastičarstvu, a uz novitete kao što su bezglutenske Mađarice i Bajadere, nudi i „Balance“ proizvode; veganske slastičarske proizvode i proizvode bez dodanih šećera (samo prirodni šećeri koji se nalaze u baznim sirovinama). Važno je napomenuti kako se cjelokupna proizvodnja odvija pod visokim IFS standardima, dok domaće recepture i većinom domaće sirovine, njeguju ruke vrlo vrijednih i kreativnih slastičarki i slastičara. Educirani tehnolozi vode vrlo dinamičan projekt poslovnog sustava, gdje zajedno s prodajom, svakodnevno razvijaju nove programe što u konačnici dovodi do specifičnog rezultata.
Čupavci, Medena pita, Kremšnita, Limun pita, Rogač kolač, Pita od jabuke ili višnje, današnji milenijalci prepoznali su kao apsolutni „comfort food“. No, lider svih kolača definitivno je prepoznatljiva Mađarica s nježnim i prhkim korama, podatne kreme, odličnog omjera okusa.


Svi proizvodi imaju i UTZ certifikat kakaa, certifikat RSPO SG za masnoće, nehidrogenirane biljne masti i jaja iz podnog uzgoja, a koja koriste od sestrinske tvrtke Elcon d.o.o.

Elcon je tvrtka unutar sustava Ekos Holdinga i jedna je od vodećih tvrtki u proizvodnji proizvoda od kokošjih jaja koja svojim organoleptičkim svojstvima, svojstvima pečenja i emulgiranja odgovaraju jajima u ljusci; posjeduje kontrolni Veterinarski broj 628, ima uvedene HACCP, ISO 9001:2000, Kosher i Halal sustave kvalitete. Za razne vodeće proizvođačke tvrtke i hotele, nude visokokvalitetna tekuća pasterizirana jaja (melanž), bjelanjak i jaja u prahu.

Ekos pekarnica d.o.o.