GAST 2017, Dionizijana

Dionizijana 2017: 17. veljače rok za dostavu uzoraka za ocjenu vina i JAP

GAST 2017, DalmacijavinoVeć tradicionalno, u sklopu sajma GAST 2017. i Sajma vina Dionizijana 2017, koji će se održati od 01. do 04. 03. u splitskoj Spaladium areni, tvrtka Sajam d.o.o.  kao organizator najavljuje 22. međunarodno ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića. Rok za dostavu uzoraka u centre skupljanja je 15. veljače, a poštom 17. veljače na adresu: Sajam d.o.o., Zoranićeva 61, 21210 Solin. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da prezentiraju svoje proizvode u pravo vrijeme – kada se formiraju vinske karte hotela i restorana.

Sajam GAST već 22. godinu za redom centralno je mjesto okupljanja ciljane publike poput vlasnika restorana, hotela i obiteljskih hotela, malih iznajmljivača, te ugostiteljskih objekata čitave Dalmacije. Sajam vina Dionizijana obuhvaća:

– nastupe vinara i vinogradara iz Hrvatske i ostalih zemalja te nastupe proizvođača jakih alkoholnih pića i osvježavajućih pića s dodatkom alkohola,

– vinarsku i podrumarsku opremu, pakiranja i ambalažu, čepove, boce, tisak i etikete,

– prezentaciju vinskih i alkoholnih uzoraka na Vinsko-promocijskom štandu.

Na ocjenjivanju Dionizijana 2016. godine, prema postignutim ocjenama, dodijeljeno je sedam  titula šampiona prema grupama vina ili pića, 1 veliko zlato, kao i 51 zlatna diploma, 85 srebrnih diploma, a ostalo su bile brončane diplome i priznanja.

Organoleptičko ocjenjivanje vina održat će se po OIV pravilima metodom 100 pozitivnih bodova. Ocjenjivanje će vršiti nekoliko komisija sastavljenih od priznatih enologa iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Makedonije i Crne Gore u trajanju od dva dana.

Dodjela nagrada održat će se na sajmu GAST 2017, 01.03.2017. godine.

PRIJAVA VINA

PRIJAVA JAP