Destilerija Aura na sajmu GAST 2022

Kada vas svi suci na svjetskom natjecanju „The Spirit business – The gin masters 2021“ ocijene bodovima za zlato onda znate da ste na pravom putu. No kada u istoj godini za taj isti proizvod osvojite zlato „Word Spirith Trophy“ te gran gold na „Europe Wine&Spirit Trophy“ onda ste sigurni da činite pravu stvar. Upravo je ovim nagradama i to u nepunih godinu dana postojanja okrunjen novi proizvod Destilerije Aura – Gin Karbun Navy Strength s 58,5% alkohola.

Prvi je to hrvatski Navy strenght gin, vrlo rijedak zbog zahtjevnosti proizvodnje. Za one koji možda ne znaju, ovo je gin „mornaričke snage“ 18. stoljeća. Njega je svaki brod kraljevske mornarice morao imati u utrobi protiv čestih i smrtonosnih bolesti! Je li gin kvalitetan? Jedinstven je način testiranja: paljenjem mješavine alkohola i baruta. Ako gin gori bistrim plamenom, to je dokaz standarda pića i minimalno 57% alkohola. Svaki drugi oblik plamena označava „piće ispod potrebne snage“. Zaključno, a s obzirom na sve osvojene nagrade, gin Karbun Navy Strength Destilerije Aura bistrog je plamena!

Kao i ovaj gin, i obitelj Sirotić ima svoju priču. S proizvodnjom je krenula 2005. godine. Hobi je ubrzo prerastao u obiteljski posao njegovan s puno pažnje i vrhunskom tehnologijom, pa Aura dana proizvodi 25 vrsta, ali i 4 gina. Perjanica je gin Karbun „London dry“. Proizveden od prethodno spravljenog divljeg brinja sa Ćićarije, filtriran je kroz aktivni ugljen s kojim se i poslužuje. Poznato je kako upravo aktivni ugljen čisti toksine iz tijela.

Vođeni sloganom „Rukom ubrano, s ljubavlju pripremljeno“ Destilerija Aura dobitnica je čak pet svjetskih zlata i za svoj Teranino, za Bisku extra, Bisku classic i Millefrutti barrique.

Proizvode možete pronaći u specijaliziranim vinotekama, Aurinim trgovinama u Buzetu, Novigradu, Poreču, Motovunu, Humu, Grožnjanu, Vrbniku, Rovinju, Splitu, Rijeci i Puli.