GAST 2017, Dalmacijavino

Dalmacijavino partner GAST-a 2017: Vrhunska pića u novim bocama

GAST 2017, Dalmacijavino, PipiDalmacijavino je u 2017. godinu ušlo s novim korporativnim logotipom koji nagoviješta pozitivne promjene koje se u posljednjih nekoliko mjeseci događaju unutar zidova ovog poznatog proizvođača pića.

Tvrtka intenzivno radi na poboljšanju kvalitete postojećih proizvoda i razvoju novih, kojima će se približiti novom segmentu kupaca. Ujedno, radi se i na novom, suvremenijem izgledu svih proizvoda.

Sve novosti moći će se vidjeti na GAST-u, gdje će Dalmacijavino, kao glavni partner sajma, predstaviti Kvasinu barrique, dva nova vrhunska vina, vrhunsku travaricu te novi izgled svih proizvoda.

Dobro poznata Kvasina dobiva ekskluzivnu inačicu, Kvasinu barrique, jedinu domaću kvasinu koja je tri godine odležala u barrique bačvama. Ovaj će proizvod biti jedinstven po tome što će se na tržištu pojavljivati svake tri godine u ograničenim količinama. Neki od vrhunskih hrvatskih restorana pokazali su veliki interes za barikiranu kvasinu te je dio prve edicije Kvasine barrique već prodan.

Dalmacijavino snažnije ulazi i u premium segment vina. Uz drniški merlot barrique, portfelj  vrhunskih crnih vina obogatit će vrhunsko vino Faros koje godinama nije bilo prisutno na tržištu i to u količini od samo 6.500 butelja. U segmentu vrhunskih bijelih vina Dalmacijavino će na GAST-u predstaviti vrhunsko vino Pošip, koji će se proizvoditi u godišnjoj količini od samo 3.000 butelja.

Premium segment proizvoda obuhvaća i vrhunsku rakiju travaricu, obogaćenu ručno branim autohtonim biljem koje raste u dalmatinskoj zagori. Nova travarica dolazi u pakiranju od 0,75 i 1 l.

Etikete za vina i jaka alkoholna pića posebne su zahvaljujući jedinstvenim ilustracijama s motivima Dalmacije i Splita koje je izrađene posebno za Dalmacijavino.

Nove boce i etikete dobit će vina Merlot Barrique, Pošip, Faros, Merlot, Kaštelet, Pelješac, Debit, Bogdanuša, Rose, Plavina, Šjor Bepo, Peristil i Dalmatinac.

Od jakih alkoholnih pića, novi izgled dobit će rakija Travarica, vinski liker Dioklecijan, Pelinkovac, votka Moskva, Vecchia extra brandy, Great House Gin, rakija Komovica, biljni liker Amaro i travarica Hajdučica.

U skladu s novim korporativnim identitetom, novi, suvremeniji izgled dobit će i Pipi, uz zadržavanje retro stila.

Novi vizualni identitet predstavlja Dalmacijavino kao suvremeni brend koji u sebi nosi pozitivan sentiment prošlosti i tradicionalne vrijednosti. Nepretenciozan, opušteni duh, vrhunska kvaliteta i pristupačna cijena povezuju pića poput vina, rakija i biljnih likera te kultnu dalmatinsku narančadu Pipi. Upravo je taj opušteni duh odabran kao smjernica za razvoj novog identiteta brenda Dalmacijavino.

Novi identitet komunicira jedinstvenu dalmatinsku filozofiju života koja ljude potiče da žive u trenutku i posvete se onome što rade, jer život je ono što se događa baš sada. Kada se ta filozofija sažme u jednu riječ dolazi se do novog slogana Dalmacijavina koji kaže ‘Pomalo…’ Novim identitetom i novim sloganom brend poručuje: kada radiš onda radi, kada odmaraš onda odmaraj, a kada uživaš onda uživaj. A u svakome od tih trenutaka Dalmacijavino je uz tebe s nekim od svojih proizvoda.

Za novi vizualni identitet Dalmacijavina zaslužna je reklamna agencija Imago iz koje kažu kako im je pri osmišljavanju i razvijanju novog vizualnog identiteta cilj bio uvesti poznate dalmatinske specifičnosti kako u vizualnu pojavnost tako i u sadržaj budućeg pozicioniranja Dalmacijavina, uz ipak potrebno zadržavanje osnovne prepoznatljivosti.

Priča o ‘Pomalo’ je u vizualnom izričaju ispričana kroz stilizirano slovo D i dva galeba koji simboliziraju Dalmaciju, asocirajući na trenutke opuštenosti koje doživljavamo sjedeći uz obalu mora.

www.dalmacijavino.hr