• hr

Clarum na GAST 2019 – proizvodnja vučenog tijesta, suhe tjestenine i bureka

Clarum d.o.o. je priča o ustrajnosti jedne obitelji da sebi i drugima oko sebe uljepša život, i to na način da proizvodi najfinije proizvode koji omogućuju domaćicama malo više slobodnog vremena, vremena za sebe, ali i osmijeh kojeg će izmamiti na lice kada njihovi ukućani pohvale jela koja su skuhala s Clarum proizvodima.

Clarum d.o.o. je tvrtka u 100 % privatnom, hrvatskom, vlasništvu obitelji Šimić. Nastala na temeljima agencije za marketing 1989. godine. Svojim djelovanjem tvrtka se isprofilirala u proizvodnji hrane, prvotno suhe tjestenine, zatim listova za pite i savijače, a od 2007. godine tržištu nudi nove inovativne zamrznute proizvode.

Sa svojim radom tvrtka započinje u garaži pokraj obiteljske kuće, a danas posluje u 3000 m² proizvodnog prostora.

Rast prodaje tvrtke izrazito je vezan za neprestano ulaganje u proizvodnju i kvalitetu proizvoda. Ulaganjem u tržište, domaće i strane trgovačke lance, koji su proizvod stavili na police centara i ponudili ih krajnjim potrošačima. Clarumova politika stvaranja usko vezanih odnosa i doživljaja konzumiranja proizvoda osigurala je ostanak i vjernost potrošača našim proizvodima.

Rast prodaje pratio je i rast zaposlenosti tako da danas tvrtka upošljava 70 djelatnika.

Tvrtka svoje operacije širi na regiju tako da izvozi u 15 Europskih zemalja.

Većina proizvoda Clarum su dostupni u Vegan, Halal opcijama.

NOVO: proizvodi Clarum u kategoriji svježe vučeno tijesto su kao privi u Europi umotani u papir za pečenje, što krajnjem korisniku daje dodatno olakšanje prilikom pripreme gotovog jela.

Clarum je također svjestan svojih obveza prema bližnjima i okolišu. Obitelj vlasnika i svi zaposlenici tvrtke iskazuju poštovanje i poštovanje jedni prema drugima i za resurse koji su im na raspolaganju. “Korporativna društvena odgovornost” nije samo slogan u Clarumu, ona je svakodnevna stvarnost.
Obiteljska tvrtka ostala je vjerna filozofiji kvalitete od osnutka do danas. Clarum je sinonim za svježe tijesto majstora pekara.

Kao vodeći proizvođač sveježeg vučenog tijesta u Europi, naši potrošači mogu pronaći naše proizvode u internacionalnim trgovačkim lancima u cijeloj EU.

Clarum koristi samo visokokvalitetne sastojke koji podliježu strogim kriterijima kvalitetei higijene u svojoj proizvodnji.

Clarum se kotrinuirano revidira od strane međunarodnih certifikacijkih tijela i već godinama postiže najbolje moguće rezultate certifikacije. Rezultat potvrđuje postojanje standarda kvalitete na kojima se temelji naša proizvodnja svježih tijesta.

www.clarum.hr